Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Rózsaszín csekkel utaltam a...

Rózsaszín csekkel utaltam a pénzt, ez baj?

Figyelt kérdés

Direkt háromszor meg lettek kérdezve a postai alkalmazottat, mindegyik azt mondta, ez csak nekem lesz többletköltség, 400 ft-ot ráfizettem. De akinek utaltam, nem lesz több, elviekben. Teszveszen vásároltam és cib-es számlára utaltam.

Viszont neten olyan kétes infókat olvasok, hogy belezavarodtam. Nem tudtam bankban utalni, mert falun lakom, ma nem volt dolgom a városban, csak az itteni postán tudtam intézni.

Ez most így gáz?

2012. nov. 9. 11:53
 1/7 A kérdező kommentje:
*alkalmazottak
2012. nov. 9. 11:54
 2/7 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem is csak Neked volt rajta ez a 400 forintos költség. Ezt megkapja az illető, akinek szánod, legalábbi jóváíródik a számláján. Ha ezen felül neki banki költsége keletkezik a pénz felvételekor, az már nem a Te dolgod. Az amúgy is költsége lenne.
2012. nov. 9. 12:20
 3/7 anonim ***** válasza:

Az eladó nem fog örülni, mert nem csak neked van vele költséged, hanem a címzettnek is; kb. 160,-Ft-ot szokott levonni a bank ilyen esetben az utalt összegből a posta javára.

A postai alkalmazott vagy nem tudja jól vagy hazudott. Egyik eset sem lehetetlen.

2012. nov. 9. 20:14
 4/7 A kérdező kommentje:
Több alkalmazott is ezt mondta, némelyik már 20 éve ott dolgozik.
2012. nov. 9. 21:07
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha címre küldesz pénzt rózsaszín utalványon, nincs plusz költsége a fogadó félnek.

Ha bankszámlára, akkor a fogadó félnél a bank számít fel költséget, bankonként és számlacsomagonként eltérő díjat.

Igaz, hogy akinek küldted, az megkapja az egész összeget, de meg is terhelik a bankszámláját ennek a díjával.

A postások nem a bankban dolgoznak, de azért még tudhatnák ezt.

Nézd meg a CIB bank honlapján a hirdetményben, hogy mennyi ennek a díja.

2012. nov. 10. 08:17
 6/7 anonim ***** válasza:

A CIBnél a Kondíciós listákban keresd.

Magánszemélynél 0,364% + 104 Ft/tranzakció a díja.

2012. nov. 10. 08:25
 7/7 A kérdező kommentje:
Akkor frankó. :( b*sszák meg a postán... megvártam volna vele a hétfőt és akkor utaltam volna inkább számláról, de hát annyira erősködtek. remélem, nem lesz kiakadva ezért az eladó nagyon.
2012. nov. 10. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!