Rózsaszín csekkel utaltam a pénzt, ez baj?
Direkt háromszor meg lettek kérdezve a postai alkalmazottat, mindegyik azt mondta, ez csak nekem lesz többletköltség, 400 ft-ot ráfizettem. De akinek utaltam, nem lesz több, elviekben. Teszveszen vásároltam és cib-es számlára utaltam.
Viszont neten olyan kétes infókat olvasok, hogy belezavarodtam. Nem tudtam bankban utalni, mert falun lakom, ma nem volt dolgom a városban, csak az itteni postán tudtam intézni.
Ez most így gáz?
Az eladó nem fog örülni, mert nem csak neked van vele költséged, hanem a címzettnek is; kb. 160,-Ft-ot szokott levonni a bank ilyen esetben az utalt összegből a posta javára.
A postai alkalmazott vagy nem tudja jól vagy hazudott. Egyik eset sem lehetetlen.
Ha címre küldesz pénzt rózsaszín utalványon, nincs plusz költsége a fogadó félnek.
Ha bankszámlára, akkor a fogadó félnél a bank számít fel költséget, bankonként és számlacsomagonként eltérő díjat.
Igaz, hogy akinek küldted, az megkapja az egész összeget, de meg is terhelik a bankszámláját ennek a díjával.
A postások nem a bankban dolgoznak, de azért még tudhatnák ezt.
Nézd meg a CIB bank honlapján a hirdetményben, hogy mennyi ennek a díja.
A CIBnél a Kondíciós listákban keresd.
Magánszemélynél 0,364% + 104 Ft/tranzakció a díja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!