Melyik bankot válasszam?
Olyan banknál szeretnék bankkártyát igényelni, ahol semmit, vagy csak minimális összeget kell fizetni a kártya "meglétéért", internetes fizetéseknél használható legyen (akár PayPal konvertálás). Havi befolyó összeg nem igazán lenne, csak akkor, ha befizetek rá.
Ötlet?
Axa KamatHozó bankszámla
Az első 3 évben teljesen ingyen, aztán 3 évente a kártya megújítása 1000 forint. Más fenntartási költsége nincs és dombornyomott VISA kártyát kapsz hozzá.
Olyan bank kéne a kérdezőnek, aminek vannak fiókjai is, hiszen be akar fizetni időnként.
Az Axáról ez nem mondható el. Vagy én nem figyeltem eléggé.
Először válassz egy bankszámát. Ha 26 év alatti vagy akkor nagyon kedvezőek vannak, díjmentességet könnyen elérhetsz. Ha nem, akkor ehhez rendszeres havi jóváírásra lesz szükség, vagy havidíj van.
Utána jön a kártya. Ha interneten akarsz fizetni, akkor MasterCard, Maestro vagy VISA jön szóba. A tévhitekkel ellentétben nem kell dombornyomásos legyen, de VISA electron nem mindig jó (banktól függ). A nem dombornyomottak általában éves díj nélkül igényelhetőek.
Az OTP nem ajánlott, mert drága, a többinél nézelődj. (A kártya "meglétéért" sehol sem kell befizetni, hacsak nem Gold kártyát akarsz.)
Utánanéztem az AXA kamathozó bankszámlának, de ott sehol sem írtak arról, hogy mennyi ideig ingyenes.
Elvileg tényleg nincs fiókjuk, de a kalkulátor szerint 8 is van. :)
Viszont akár úgy is meg tudom oldani a befizetést, hogy másik kártyáról utalok át, viszont az lenne a kérdésem az AXA-val kapcsolatban, hogy az használható internetes fizetéseknél? (Akár közvetlenül akár PayPal-on keresztül)
Az AXA-hoz:
Fiókot tényleg nagyítóval kell keresni. Továbbá fiókban nem foglalkoznak pénzzel, tehát nem tudsz befizetni a számládra, csak átutalni tudsz rá, más belföldi számláról. Továbbá tudtommal utalni sem tudsz fiókból, csak telefonon ( jó pénzért) vagy interneten ( ingyen).
Ha Visa Classic ( dombornyomott) kártyát választod, akkor azzal fizethetsz a neten, paypalhoz is jó. Egyedül a szerencsejátékkal kapcsolatos oldalakon nem működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!