Mi lehet a probléma? Már a második! Bank utasította el a hitelemet, az okát persze nem mondják meg. Nem értem mi a baj, még a hiteltanácsadó is meglepetten állt a dolog előtt. A részletek lent
Adatok:
Nettó fizetés: 130.000 Ft
Munkaviszony: Alkalmazott - 7 hónapja, nagy multinál - határozatlan idejű
Életkor: 23 év
Lakcím: állandó lakcím (tulajdonostárs)
Folyószámla: több, mint 2 éve nyitottam, van rajta egy folyószámlahitel (50.000 Ft), amit sajnos az utolsó 3 hónapban át is léptem, 2-4 és 600 Ft-al.. Viszont úgy tudom, hogy -1000 Ft-ig a bankok ezzel se foglalkoznak
400.000 Ft fedezet nélküli személyi kölcsönt szeretnék 4 éves futamidőre (kb 12-14ezer Ft, bankonként változik /hó)
Ami a vicc, hogy még a CETELEM és a COFIDIS is elutasított a két bankon kívül (K&H, Budapest Bank), persze inkább banktól szeretném a hitelt. A saját bankomnál még ne mtudok hitelt felvenni, mert min. 1 év munkaviszony kellene.
Mi lehet a baj? már lövésem sincs.
kettő oka is van. 1. 7 hónap munkaviszony?? senki nem fog foglalkozni veled 1 év alatt.
2. fiatal vagy, 25 év alatt nem szeretnek adni
Minden ügyfél átesik egy kockázatelemzésen. Ahogy korábban már elmondták mások, valóban lehetsz KHR listás akkor is, ha te, személy szerint sosem vettél fel hitelt. Veszíteni valód mindenesetre nincs azzal, ha ezt a lehetőséget kizárod egy lekérdezéssel.
a bankok által meghatározott kritériumok nem kőbe vésettek, a korod és a munkaviszonyod időtartama alapján is minősíthettek kockázatos ügyfélnek, ahogy esetleg a munkáltatód is állhat olyan megítélés alatt, amely alapján kockázatosnak ítélnek meg, mint ügyfelet. Van egy másik szegmens is, amelyről bár nem beszélnek, de létezik: ez az ad hoc bírálat. Beérkezik X hitelkérelem, aztán a monitoring során kiválasztják találomra mondjuk minden ötödiket elutasításra.
Azonban vannak még további elképzeléseim is. Az nem derül ki egyértelműen az elmondásodból, hogy lakáscélú, vagy szabad felhasználású hitelt szeretnél-e igénybe venni, mi a konkrét cél? Kiindulva a Cetelemből és a Cofidisből, az utóbbi lehetőségre tippelek. Azt tudnod kell, hogy Magyarországon a kedvezőtlen pénzpiaci viszonyok miatt gyakorlatilag megállt a hitelezés. És én a magam részéről leginkább erre gyanakszom, hogy emiatt nem kaptál hitelt. Amivel viszont nem vagy egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!