Hogyan működnek a pénznemek a PaYPal-n?
Úgy tudom, van alapértelmezett pénznem, amit megadtam a regisztrációnál. Kérdéseim a következők:
1) Mi a helyzet, ha nem az alapértelmezett pénznemben érkezik egy összeg?
2) Mi a helyzet, ha nem az alapértelmezett pénznemmel megegyező pénznemben vezetett folyószámlámra akarok utalni? Tudom, hogy lehet váltani, de hogyan?
3) Úgy láttam, hogy megtehetem, hogy több alapértelmezett pénznemet adok meg? Akkor hogy lehet eldönteni, hogy melyikben megy az utalás?
Nagyon köszi, bocs, de kezdő vagyok a témában :)
Nem tud nem az alapertelmezett penznemben erkezni az osszeg. A Paypal mielott a penz megerkezik, atvaltja azt forintra (vagy ami neked az alapertelmezett.)
En is kuldtem mar anyunak dollart, de anyu forintott kapott kezhez, a Paypal azonnal atvaltotta az aznapi arfolyamon.
Amikor atutalod a penzt a folyoszamladra, amennyiben az masik penznemben van mint a folyoszamla, a Paypal atvaltja a penzt, igy az mar a folyoszamla alapertelmezett penznemeben fog a szamladra megerkezni. Ha pl. en forintot utalnek a dollar alapu szamlamra, a forint dollarkent erkezik majd meg a bankba.
Igy vilagos?
OK, ezt értem, ha jól gondolom, ezzel a második kérdésemre válaszoltál. De én az 1 és a 3 kérdésben arra kérdeznék rá, hogy
A. mi a helyzet, ha én várok pl ezer eurot, de a pp alapértelmezett pénzneme a forint. (most az más kérdés, hogy a számlámra milyen pénznemben kerül). Akkor ott lesz egy átváltás?
B=3. Megtehetem-e, hogy ezt az alapértelmezettet váltom át. Pl. most várok a PPre eurot, akkor Eurora állítom az alapértelmezettet, aztán amikor várok rá dollárt, akkor arra.
Bocs a bonyolultságomért :)
Nem, ezzel az elso kerdesedre is valaszoltam.
Ha forint az alapertelmezett, hiaba kuld neked vki eurot, vagy rubelt, te forintot fogsz latni az egyenlegedben.
A penznemeket itt valtoztathatod:
Profile
My money
Paypal balance-al egyvonalban a kis nyilnal currency, ott kivalaszthatsz mas penznemet, a primary-ra kattintva alapertelmezette teve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!