Ha valakinek küldtem pénzt a bankkártyájára, de az a valaki átvert akkor azt az összeget valahogy vissza lehet téríteni hozzám?
Először is: nem a bankkártyájára küldted, hanem a bankszámlájára.
Keresd meg az illetőt, próbálj vele egyeztetni. Vagy bizonyítani kell, hogy elküldte, vagy vissza kell adnia a pénzt.
Ha elutasítja a megkeresést vagy 1-2 napon nem adja vissza, akkor bizony feljelentést kell tenned.
Esetleg nézz utána az illetőnek, lehet van már ellene hasonló panasz a neten.
Az a baj hogy nem tudok róla semmit a bankszámlaszámán kívűl:/ van egy telószáma de még ne tudom hogy az érvényes-e.
ha pár nap mulva nem érkezik meg a készülék megpróbálomm felhívni.
Ha megvan az elérhetősége, hívd fel, írj e-mailt.
(lehet egy egyszerű késés, elkallódás is)
Ha nincs, vagy nem reagálnak, tehetsz feljelentést.
Nem igazán érsz valamit is a feljelentéssel.
Azt fogja kérdezni a rendőrség, te-e küldted a pénzt a számlájára.
Majd meg azt hogy szándékosan erre a számra, vagy elirtad-e?
Mivel szándékosan és te küldted, azt fogják mondani, mit kéne most tenniük.
Jogi szabályok erre nem mennek ki. Ha egy betörönek te adod oda a pénzt, akkor nem vagy jogosult őt se feljelenteni, amennyiben nem ment be a házadba...
Kivétel, ha valami erőszak/fenyegetés van a háttérben.
a csalás bizony büntetendő.
szerződést kötöttetek lényegében, és ő nem teljesített. ha nem adja vissza a pénzt, vagy szállítja le a terméket, akkor rendőrség.
Bankszámla tulajdonosa 2 mp alatt keríthető elő a rendőrségen.
De nem is értem, millió + 1 oka lehet, hogy letörölte a profilját. Hívd fel, mielőtt drámázol.
Aztán feljelenteni simán fel lehet, ez bizony csalás és imádja az ilyet a rendőrség, mivel gyk. nem kell nyomozni semmit, kimennek a bankszámla tulajához és pics@n rúgják és máris van egy "megoldott ügyük" papíron munka nélkül.
A lepontozott válaszadó vagyok!
Tapasztalatból írtam ezt a kérdést. Voltam rendőrségen, és csak azt mondták, mivel ÉN UTALTAM a pénzt és be is vallottam, szerződéskötés nélkül baszhatom.
Vihetem perre az ügyet, de ahhoz mondták, jó ügyvéd kell. Úgye az meg nem 100.000ft.
Szóval inkább hagytam a picsbe, főleg hogy azt is mondták, max őt megbüntetik, de a pénzt én vissza nemkapom, csak maximum becsületsértés miatt perre vihetem a dolgot.
Szóval gondoljátok át mit írtok újra.
Jah és pontozzatok le mert próbálok segíteni..
Magyar mentalitás, hogy az ilyenekbe nőne bele a villanyoszlop.
# 9
Hülyeségeket beszélsz. Totális hülyeségeket.
Szerződést pedig a magyar jogban nem csak írásban lehet kötni, hanem akár szóban is. sőt, még a "ráutaló magatartás" fogalmát is ismeri a jogunk. (ugye a telefonos tukmálósok?).
Szóval szerintem ne erőltesd a marhaságaidat. Nyugodtan lehet menni a rendőrségre és fognak is foglalkozni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!