Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy adjam meg a bankszámlaszá...

Hogy adjam meg a bankszámlaszámomat ha nekem (OTP) 2x8 számjegyű van, de 3x8-at kér?

Figyelt kérdés
2012. szept. 19. 19:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Vagy üresen hagyod az utolsó nyolcat, vagy beírsz a végére nyolc 0-t.
2012. szept. 19. 20:02
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Még 1 kérdés: Olyat lehet, hogy régóta nem hazsnáltam a bankkártyámat és egy bankban lekérem a jelszavamat, valamint egy nyomtatványt, ami igazolja, hogy enyém a kártya?

2012. szept. 19. 20:26
 3/6 anonim ***** válasza:
A pinkódodat biztos kiadják, de a kérdés második felét nem nagyon értem. A kártyán rajta van a neved, alá is írtad, azzal tudod igazolni, hogy a tied a kártya.
2012. szept. 21. 21:43
 4/6 A kérdező kommentje:
Az rendben van. De a gyakorlati munkahelyen az nem elég, igazolni kell, hogy valóban enyém a kártya. Már két nyomtatványt is kértem, amin az OTP igazolja, hogy enyém a kártya, az egyikért ráadásul fizetni is kellett. Ennek ellenére azt mondta a vezető, hogy nem hiszi, hogy jó bármelyik is.
2012. szept. 22. 08:33
 5/6 anonim válasza:
Nagyon furcsa, hogy ilyet kérnek a munkahelyeden. Mire gondolnak, más bankszámláját fogod megadni, hogy oda utalják a fizetésed? A bankkártya pedig tudtommal a bank tulajdona, ami a pin kódoddal együtt a bank elektronikus rendszerében alkalmas ügyfél azonosításra. Nyilván máshol is alkalmas lehet valamire, pl. kártyával működő ajtókon való belépéshez egyes helyeken, de olyat még nem hallottam, hogy bárkinek szüksége lett volna igazolásra, hogy a bankkártyája eredeti, és az övé. Ez ugyanis csak annál a banknál és kártyatársaságnál szolgál ügyfél azonosításra, amelyik banknál számlát nyitottak. Ha valakinek a személyes adataidra van szükséged, akkor meg kell elégednie az okmányhivatalban kiadható személyi igazolványon és lakcímkártyán szereplő adatokkal. Esetleg, ha nagyon szőrszálhasogatóak, kérhetnek még erkölcsi igazolást is. Ha pedig hitelképesség igazolásra van szükség, akkor megint másra van szükség. Szóval, nem értem, miért kellene bárkinek igazolnia, hogy egy bankkártya a sajátja? Rajta van az aláírásod, csak te tudsz vele pénzt fölvenni, mi kell még?
2012. szept. 22. 13:45
 6/6 A kérdező kommentje:
A szerződés az biztosan nincs meg, amit a kártya átvételekor kaptam. De egyébként nem tudom mivel igazolhatnám még, mert tényleg mind a két lapon rajta van a számla számom, nevem, anyukám születéskori neve meg egyebek. Meg ugyebár rajta van az OTP pecsétjétől kezdve minden.
2012. szept. 22. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!