Ha a bejelentett lakcímem más mint a tartozkodási cím, akkor hova mennek foglalni?
Sajnos munka hiányában felhalmozódott az adósság és már végrehajtáson van.
Ha más a lakcímem ahova be vagyok jelentve mint a tartózkodási akkor hova mennek foglalni, ha mennek?
Előre is köszönöm!
és ha szüleim azt mondják, hogy nincs semmim, minden cucc az övék és nem az enyém, akkor mit csinálnak?
mert most olvastam egy fórumon, hogy ha nem akarják be se engedhetik, mert nem kötelesek és azt mondják minden az övéké, nekem semmim sincs ott akkor nem foglalhatnak le semmit...
ez igaz lehet?
Sajnos nem így van, hanem pont fordítva.
Nagyon aljas joggyakorlat, hogy végrehajtásnál nem a végrehajtónak kell bizonyítania, hogy valami az adósé, hanem pl. a hűtő tulajdonosának, hogy az a sajátja, nem az adósé (pl. ha a fia az adós).
Ha más házában laksz a végrehajtó azt mondja, hogy az is a tiéd, meg amaz is.
Később ún. igényper formájában a tényleges tulajdonos (pl. az adós apja) bíróságon érvényesítheti a jogát és visszakapja a hűtőt. De ez hosszú idő.
Azért írom, hogy aljas dolog, mert olyan mintha a vádlottnak kellene bizonyítani az ártatlanságát, pedig demokratikus berendezkedésű országokban, így nálunk is, a vádlónak kell (ügyészség) bizonyítania.
Na a végrehajtás az kivétel, itt pont fordítva van. A végrehajtó gyakorlatilag szabad kezet kap és ha valaki ellenáll, akkor a hatóság is az ő munkáját segíti. Akár a rendőrség segítségét is igénybe veheti ha a foglalás során ellenállásba ütközik.
Sajnos a törvények, az állam maximális mértékben a bankokat védik minden esetben az állampolgárokkal szemben.
Felháborító.
Nagyon sok jogtalan lefoglalást, végrehajtást el lehetne kerülni, ha a végrehajtónak kellene bizonyítania, hogy valami az adósé.
De hát az ésszerűség vagy inkább a tisztesség nem fér össze a bankok érdekeivel és tudjuk, hogy melyik a fontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!