Pótfedezetet kér a bank, ha nincs, mi fog történni?
Mocskos szemét tetvek!
Én azt hiszem, nem tudnak tenni semmit, mert ilyen szinten egyoldalú szerződésmódosítás nem lehetséges.
Van a PSZÁF-nek ingyenes ügyfélvonala, de mégjobb a "banki károsultak szövetsége" vagy valami ilyesmi, nekünk adtak tanácsot. Keress rá, ha nem találod, írjál privátban, majd előkeresem.
No para!
Elolvastad a szerződést? Kérhetik ezt?
Ha kérhetik, ha nem, én benyújtanék a PSZÁF-hoz egy panaszt.
Megjegyzem, ezt egy ügyfelemtől sem kérte egyik bank sem, még az Axa sem, pedig intéztem annó kevés önerővel devizahiteleket...
Kedves Hiteltanácsadó! Azóta végignyálaztam az okiratot (kb. 10-es betűmérettel szedték). Természetesen benne van a közjegyzői okiratban, amit 10 perc alatt daráltak le, ebben benne volt az aláírás és a 60-70ezer forint közjegyzői díjról a számla, a közjegyző helyett vmi titkárnő-féle olvasta fel, az aláírás történt csak a közjegyző előtt. Ott egy dolog ütött szöget a fülünkbe, hogy az okiratba miért kerül jóval magasabb összeg, ugyanis a tartozásunk 32500CHF, míg az okiratban 42000van, az indoklás az volt, ha az elkövetkező x hét alatt változik a svájci frank, mikor utalnak, csak azért, ezzel nem kell foglalkozni...
Ezt mi szabadfelhasználásra vettük fel (de a házra költöttük), vettünk egy használt házat 8 millióért, volt 5 millió készpénzünk, a felújítás közben derültek ki olyan dolgok, hogy kevés lett a saját pénzünk, ezért kellett a hitel. Azóta megnéztem az itteni településen lévő ingatlan hirdetést, hogy hogyan állnak az árak, tény, hogy amikor kész lett jóval drágábbal el lehetett volna adni, mint most, de az azért nevetséges, hogy a 32500CHF-re sem elég fedezetként... egy ekkora méretű üres telek gázzal-vízzel-villannyal 3,5-4 millió, amin nem ház még bódé sincs... Én csak azt nem fogom fel, hogy mi elvileg jó adósok vagyunk, hiszen rendszeresen fizetünk, és minket is el akarnak lehetetleníteni a CHF árfolyamra ill. az ingatlanpiacra hivatkozva? Mi van azokkal, akik minimális önerővel kaptak hiteleket??? Amikor annak idején bementünk a bankba azt mondták, hogy azért jobb a CHF, mert stabil, max. 5-10% árfolyamkülönbség lehet, azaz a képünkbe hazudva beszéltek rá... Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!