Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Melyik éri meg jobban nekem?...

Melyik éri meg jobban nekem? Kapnék egyáltalán hitelt?

Figyelt kérdés

Párommal nemsokára össze szeretnénk költözni. A kérdés az, hogyan na és persze miből? Lakáskasszát nyitottunk mindketten ami valamennyi önerő. De egy lakáshoz nagyon kevés.. Lakáshitelt nemtudom kapnánk-e. Én 1 éve dolgozom ő pedig csak néha besegít ismerősöknek. Egy bejelentett

munkahellyel szerintem nem kapnánk hitelt. Nettó keresetem kb. 140.000 ft havonta. Légyszi írjatok tanácsot.. Gondolkodtam az albérleten amit lehet, hogy jobban bírnánk fizetni. A hitelnek elég magas a törlesztője.. Az albérlet olcsóbb megoldás. Az albérlettel viszont annyi lenne a gondunk, hogy lehet csak x ideig lakhatnánk ott. Pont mikor berendezkedünk, otthonosan érezzük magunkat, közlik velünk, hogy költözzünk el. Vannak olyan lehetőségek, hogy bérlek 1 lakást, rendesen fizetem és végtelen sokáig ott lakhatok? Önkormányzati lakást nem kapnánk a városban.. nem nagyon vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal. Légyszi aki tud az segítsen. :) köszönöm

2012. szept. 10. 17:42
 1/4 hájaaa ***** válasza:

Albérletnél van szerződés, nem raknak csak úgy ki, sőt örülnek ha ott vagy.

140e nettóra már kapsz hitelt, de kell 20%önerő. Egyébként nem éri meg, lakást venni hitelből(jelenleg), csak ha betonbiztos állásod van és van tartalékod. Amúgy is annuitásos hitel van a piacon tehát egy 20éves futamidőnél kb 16-17évnél fizeted vissza kb csak a fél tőkerészt. Vicces

2012. szept. 10. 17:49
 2/4 anonim ***** válasza:

először is ha mind2-en lakáskasszáztok akkor érdemes lenne 1-et nyitni a 2összeggel..nagyobb összeg nagyobb kamat nagyobb felvehető kölcsön....

hitelt kaphatsz de nem mind1 hol is dolgozol amit tudnod kell hogy 4-5 millió esetén a törlsztőrészlet 50e körül van..de ha ltp-d van lehet kevesebb is

albérlet jó ill jót kell "KIFOGNI" ált 2 hó kaukció szükséges és ha normálisan csináljátok akkor van 1 bizonyos idejű felmondási idő így nem kerülhettek 1ik napról a másikra utcára...figyelni kell a közműdíjjakra ott átverhet esetleg a főbérlő..

google albérletkereső rengeteg ilyen oldal van

ezt javasolnám,mert nem tudod mit hoz a jövő és ha esetleg elmúlik a szerelem akkor a lakást lehet h nehezen fogod nyögni

önkormányzati lakást igényelhet,várostól pesten még kerülettől is függ mennyi van és ebből mennyi szabad...ott is van 1 alapdíj ami ált jóval magasabb mintha ua a lakást bérelnéd....sok helyen szociális alapon is megy ez ügyben be kellene menned az illetékes városházára és ott tájékoztatást erről...

remélem nem volt unalmas,hosszú

2012. szept. 10. 17:54
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. pont azért gondoltam albérletre, hogy ha elmúlik a szerelem a hitel a nyakunkon marad.. :/ Albérlet ebből a szempontból jó. Mind a ketten a maximális 20 ezer forintot fizetjük a lakáskasszára.. 4 éves. Önkormányzati lakás nincs szabad a városban és a várólista is nagyon hosszú.. mellesleg a környék is nagyon gáz ahol vannak :(
2012. szept. 10. 18:03
 4/4 anonim ***** válasza:

Nektek mindenképp albérlet kéne szerintem.

Csak úgy nem tehetnek ki, ragaszkodni kell a szerződéshez, amiben ki kell kötni min. 3 hónap felmondási időt.(ált. kaukcióval megegyező intervallum).

Ráadásul albérletből bármikor válthatsz, költözhetsz a munkahely után, stb...

2012. szept. 10. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!