Anglia: Vett mar valaki hazat Angliaban hitelre? Tapasztalatok erdekelnek.
5 eve elek lassan Angliaban parommal. Mar regota tervezgetjuk a lakasvasarlast. Parom azota, amiota kijott, ugyanazon a helyen dolgozik, szerzodese van. En sajnos valtogattam a melot - soha nem miattam - a leghosszabb ido, amit eddig egy helyen toltottem 13 honap volt, de ugynoksegen keresztul, szerzodes nelkul. Annak azert lett vege, mert szultem. (Na jo, ebben az esetben az en "hibam" volt, hogy megszakadt a melo) Itthon akartam maradni 2-3 evet a gyerekkel, igy egy ev utan nem mentem vissza dolgozni. (Itt max egy evet maradnak otthon a gyerekkel) 2 ev lett belole, de tulajdonkeppen mar tavaly ilyenkor vissza akartam menni, csak sajnos nem ugy jott ki a lepes, es csak most tudok visszamenni dolgozni. Mar beirattam a gyereket a bolcsibe (nagynehezen), es jovo hettol kezdek dolgozni.
Itt a magyar ismeroseink kozul eddig ilyen helyzetben nem volt meg senki. 2 csalad ismerosunk vasarolt lakast, de ott mind a ketto fel a csaladokban szerzodeses volt, tobb ideje dolgoztak.
Kezdtem egy kicsit beleasni magam a temaba, legtobb bank legalabb 3-6 honap munkaviszonyt ker.
A bankunk az internetes tajekoztatojan azt irja, hogy 3 honapnak kell meglennie.
Majd ki szeretnem kerdezni az egyik csaladot, hogy pontosan naluk hogy volt, hogy mennyi ido alatt biraltak el, hogy megkapjak a hitelt, de tobb tapasztalat hasznos lenne.
Aki vett mar hazat Angliaban hitelre, legyen szives irjon.
Koszonom.
Je, ezt nem tudtam, kosz, hogy szolsz:D
Bocs, nem lehetett kihagyni.
Koszi.
Szia, csak egy dolgot szeretnek hozza tenni. Mi is hazat szeretnenk vasarolni 1-2 even belul. Ahogy elneztem a piacot 200ezer fonttol lehet hazakat kapni, lakasokat valamivel olcsobban. Olyan arban, ahogy te irtad en csal Londonon kivul, de meg ott sem talaltam hazakat.
Egyebkentbet en west, noth west londont, (ealing, harrow), illetve watford kornyeken keresunk.
Kulonben sok sikert a vasarlashoz. Mindenesetre a havonta fizetendo torlesztoreszleteknek utana erdemes jarni.
Sok sikert:D
Helo, már be is költöztünk:D Lancashire ben lakunk, egy kis gyárvárosban. Nem tudom, írtam e, majd visszaolvasom, de végül 68ért vettük a házat...rengeteget költöttünk már rá:D Múlt hétvégén költöztünk be, de még mindig dobozokból élünk, mert még nincsenek szekrényeink. A konyhába a spájzba hétvégén csinál párom polcokat, ha mákunk van, akkor mára meg tudja mondani az asztalos, hogy mennyibe fog kerülni a konyhaszekrény a falra, akkor lesz hova pakolni a tányérjaimat. A lépcső alatti tárolóba is remélhetőleg hétvégén tud polcozni párom, valamint a fürdőszobába a bojler szekrénybe, és akkor végre bepakolhatom a fürdőszobába való dolgokat. Szekrényünbk sincs a szobákba, csak egy áthidalónk, meg vettünk állványt a vállfásoknak, de majd novemberben ér rá az asztalos megcsinálni a szekrényünket. Lányunk szobájába akarok csináltatni egy cabin bedet (fölül ágy, alól szekrény) a párommal. Minden szobát kifestettünk, tapétáztunk, mindenütt kicseréltük a padlózatot lamináltra, két radiátort áttetettünk. Kábé 5000 lesz a vége, amit ráköltünk, de számoltam vele. Általában sajnos jól saccolok:D És még mennyi lenne, ha nem olyan emberekkel csináltatnám, akik olcsóbban dolgoznak nekem:S A szomszédom plumber, a radiátorokat ő csinálta, bekötötte a mosógépet és kicserélte a konyhában a sinket meg a csapot, plusz még csempézni fog a gáztűzhely körül. A padló 1000 font volt:S de gyönyörű:D Gáztűzhellyel megjártuk, 3. lett jó. Elsőt törötten hozták, a 2. szimplán nem az volt, amit kértünk:D Költözködés is autóval történt, mert 3 ember is fölmondta a segítséget. Ismerősön keresztűl jött volna valaki vannal, nem jött, másikat hívtunk, az se jött, 3. se jött, így végül autóval pakoltunk át....Életem legrosszabb költözése volt, kábé csövezek a saját házamban...de ha egyszer kész lesz állatul fog kinézni:D Az udvar rendberakását már nem is említem:D
Egy lengyel haver szinte egy időben vette a szintén semi diteched házát, ő is azt mondta, hogy 5öt elvert a felújításra:D Szóval aki házat akar venni, az még számoljon 5 ezer plusszal...és azt mondom, hogy ez nem is olyan sok.
Remélhetőleg belülről karácsonyra kész leszünk, kívülről meg nyárra talán...kőgarázst szeretnék, nem valami fa shedet.
Sok sikert mindenkinek, kitartást és türelmet...
ja, és még egy tanács! Mielőtt szakembert hívatnál, hogy csináljon már meg ezt azt...kérdezd meg a szomszédod:D (a radiátor áthelyezése pl 300ba lett volna, a szomszéd 120ért megcsinálta...jó, ha az ember egy ezermester mellé költözik...mert mellékesen még elektromos is..a mellette lévő szomszéd meg tetős, szembeszomszédunk meg bejárókat csinál...a lépcsőnket és a tetőnket is egyszer meg akarjuk csináltatni. Nem mellesleg, ha szomszéddal csináltatsz valamit, biztos lehetsz benne, hogy jól megcsinálja...máskülönben elkapod a grabancát:D)
Bármilyen kérdése van bárkinek, szivesen válaszolok....csak lehet időbe telik, hogy válaszoljak, bocsi.
Hát ez igazi sikertörténet de jóóó! Szívből gratulálok nektek a házatokhoz!!!
Azért találtam rá erre a fórumra, mert keresgéltem ugyanis hasonló cipőben járunk mi is. Itt vagyunk Angliában, albérletben 2 kislánnyal és arra a döntésre jutottunk hogy vásárolunk házat hitelre, mivel magára a hitelre annyit kell fizetni mint albérletre, így több értelme van a sajátnak!
Mi épp az ügyintézés közepén vagyunk, úgy tűnik megkapjuk a hitelt az áhított házra. Így van értelme fizetnünk és nem kell többet fizetnünk havonta hitelre, mint amennyi a törlesztőrészletünk lesz.
Ó, ennek szívből örülök. Ugye te írtál privit? Nyugodtan kérdezhetsz, örömmel segítek.
Mi egyébként kicsit megszívtuk, de igazándiból nem zavar, pedig elég szerencsétlenek vagyunk pár dologgal, ami az új házzal kapcsolatos.
(Rendeltünk egy gáztűzhelyet, először összetörve hozták ki, aztán a másik csak símán nem az a márka volt, 3.-ra stimmelt minden. Úgy kellett könyörögnünk a boltnak, hogy utalják már vissza a pénzünket...vártunk rá heteket...arról nem is beszélve, hogy nem volt gáztűzhelyünk, egy csomó pénzbe került a telefonálgatás, be kellett mennünk többször is. Aztán még a radiátorokkal is megszívtuk, felkértünk 2 embert is, hogy csinálják meg, de arra is 2 hét várakozás után lett megoldva, végül nagyon szerencsésen...kiderült, hogy a szomszéd vízvezetékszerelő:D A konyhabútorral hasonlóan jártunk, szintén 2 embert felkértünk...vártunk, vártunk, majd ebay-ről vettem egyet. Az ex-tulajunkkal is megjártuk. Több, mint egy hónapot vártunk arra, hogy visszaadja az egy havi bérleti díjat, ami véletlen került átutalásra a számlájára. A konyhánk még mindig romokban, most héten tudtuk végre felrakni a konyhaszekrényt, félig sikerült kitapétáznunk ma, de a fürdőszobáról pár tusolás után kiderült, hogy nagyon rossz a kád körül a szigetelés, folyik le a víz a lenti wc-be...szépen nézett ki a fürdőszoba, habár régi csemék vannak fölrakva, de látszott, hogy frissen van felrakva a kád körül a szigetelés...hát most már tudom, miért....úgy döntöttünk, hogy az egészet újra csináltatjuk. Kábé 2000 font lesz, plusz ha már belekezdünk, akkor lecseréljük a lenti wc-t, meg rakatunk oda egy mosdókagylót, mert nincs. Mivel a szomszéd vízvezetékszerelő, így haveri áron megcsinálja.
Két radiátort rakott át 120 fontért...amúgy 300 lett volna. Bekötötte a mosogépet, kicserélte a mosogatókagylót, 110-ért, ami valszeg több lett volna megint csak. Most heteken belül megcsinálja az ablakom körül a csempézést, a fürdőszobát meg a wc-t, valószínű megint csak fél áron. Egyébként elektromos is a fickó....aranyember egy ilyen szomszéd:D...mondjuk sokat kell rá várni, mert 3 hetet vártam rá, hogy a melegvízcsövet átrakja 1 méterrel arrébb:D És még a gázcső áthelyezéssel is megszívtuk szintén a konyhában. Heteket vártunk egy haverra, míg betelt a pohár és felkértem szakembert...szerencsére az is csak 120 font volt.:D
Meg kell még csinálnunk a padlásfeljárót, nagyon kicsi a lyuk, veszünk egy nagyobbat létrával...szintén 200 körül lesz, de abban tényleg egy jó haver segít, aki segített a költözésnél...merthogy a költözéssel is megszívtuk..ott is két ember ígérte be, hogy jön, majd a költözés napján nem jött, így személyautóval kellett költöznünk...napokba tellett...3 magyar haver segített kocsikkal.
A lányom szobájából lassan kiűzöm a macskaszagot...nénike 7 macskát tartott a szobában...padlócsere, tapétacsere, festés megtörtént, minden nap kinyitom az ablakot egész nap, huzatot csinálok, parfümmel és illatosítóval próbálom semlegesíteni a szagot, s most úgy tűnik, mintha kezdené feladni. Mivel nem tudtunk elhozni sok szekrényt, így alig van hova rakni a ruháinkat, kell venni új ágyat, bútort lányunknak, nekünk is, mert az ágyunk széttört. Az udvaron meg le kell dúrnunk két nagyon nagyon roncs állapotban lévő fa épületet, ott rendet kell raknunk...
Néha kiborulok, hogy még mindig dobozokból élünk, s a konyhám még mindig nincs kész, épp annyi konyhai felszerelés van elővéve, amennyi épp elég...mégis szeretem ezt a házat, s tudom, hamarosan kész lesz:D Még kanapénk sincs, mert a régit otthagytuk, sarokülőt akarunk venni, ami ággyá alakítható, de itt Angliában elég nehéz ilyesmihez jutni, de talán most megtaláltuk, ha végre döntünk, talán karácsonykor már ülhetünk rajta. Szép ajándék lenne karácsonyra:D Jövő hétvégén lesz szülinapom, remélem megkapom végre a konyhámat:D )
Bocs, hogy nagyon hosszúra nyúlt a hozzászólásom...sokat szívtunk, de tulajdonképp furcsa mód, ha nem szívtunk volna, anyagilag került volna szinte minden többe.
Szóval néha nem is olyan rossz szívni:D
Sok sikert nektek is a házvásárláshoz!
Aki érdkelődik a témában, belinkelek egy kérdést, ahova szintén válaszoltam, ott nem én vagyok a kérdező.
https://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__europa__3287047-lakas..
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ali sajat hazra vagyik mert csinal minimalberes melot?
5 eve kint vagytok de ketten nem birtatok 68 ezret osszesporolni? :o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!