A szülúkön be tudják hajtani a tartozást?
Egy volt főnököm jól megszívatott, viszont ezt nem tudom bizonyítani, így most rajtam követelnek egy tartozást a cégtől.
Nincs a nevemen semmilyen vagyontárgy. Ingóság max a ruháim.
Albérletben lakom, ez az ideiglenes lakcímem. Az állandó a szüleim lakása.
Jövedelmem nincs papíron.
Öcsém szintén ott dolgozott, tőle is követelnek.
Ő most visszaköltözött a szülőkhöz, jelenleg munkanélküli támogatást vagy valami hasonlót kap.
Ez esetben a szüleimen be tudják hajtani a tartozást, a lakásukon lévő vagyontártgyakból vagy a jövedelmükből?
Két éve már volt egyszer egy behajtónál a tartozásunk.
Akkor nem lett belőle semmi, mivel engem nem találtak otthon. Nem is ott lakom.
Most ismét jött egy felszólító levél otthonra, hogy fizessek. Ha nem akkor végrehajtóhoz továbbítják a tartozásom.
Köszönöm.
És ha albérletben lakom és ide bejelentem magam?
Itt a tulajé minden, az ő cuccait meg csak nem foglalhatják le.
Amit még nem értek, hogy először jött a cégtől egy felszólítás.
Aztán megekeresett egy behajtó.
Most két év múlva megint a cégtől jött levél és azt írták, hogyha nem fizetek akkor ismét behajtóhoz kerül a dolog.
De már egyszer volt behajtónál, most megint másik lesz?
Dolgoztam a cégnél, csak mindez elkerülhető lett volna, hogyha a volt főnököm nem cseszik ki velem és időben értesít volt rá 3 hónapja és ahogy én tudom ő már 1 hónap után tudta, hogy gond lehet amit meg lehetett volna előzni. Tehát nagyon nem tudok mit tenni.
Vagy fizetek vagy trükközöm. Ezért tettem fel ezt a kérdést.
Szóval az albérletből is el tudják vinni a cuccokat amik nem is az enyémek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!