Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A számlavezetési díjat jogosan...

A számlavezetési díjat jogosan kéri a Raiffeisen BANK ("ahol begbecsülnek"), ha nem használja valaki a számláját évek óta?

Figyelt kérdés
5 éve folyamatosan felszámolják, mostanra ~40 ezer Ft-ra duzzasztották. Nem hajlandóak törölni a számlát, csak amennyiben befizetné ezt. A számlatulajdonos már 5 éve meg akarta szüntetni a számlát, de ezt csak 2500 Ft számlavezetési díj befizetése esetén lettek volna hajlandóak megtenni. Ezt nem tartotta jogosnak a számla tulajdonosa, mivel már hónapok óta nem használta a számlát. Akkor jelezte a bankfiókban, hogy nem tart a számlára igényt, jobban járnak, ha megszüntetik. Mivel nem kap ellenszolgáltatást, a bank úgysem juthat ehhez a pénzhez hozzá. A könyvelője (aki APEH alkalmazott volt régebben) is azt a tanácsot adta, ha nem kell már egy számla, a legjobb megoldás, nem foglalkozni vele, így a bankja idővel megszünteti és elfelejti. De úgy látszik a Raiffeisen ragaszkodik hozzá.

2012. szept. 3. 03:08
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Behajtó céget üzemeltetni több mint etikátlan dolog.

Családokat nyomorba döntenek, ezek nem a gazdagokat húzzák le.

2012. szept. 4. 14:42
 12/21 anonim ***** válasza:
43%

Nem reménykedem, tudom, hogy elfelejtik.

Soha nem fizettem, ha jogtalannak tartottam.

Így most már tíz éve elfelejtett ügyeimből is van vagy közel száz.

Ja és van elévülés, és igen sokban függ a felszólító levél küldésétől.

2012. szept. 7. 03:01
 13/21 anonim ***** válasza:
27%
Remélem azért azt is elmondta a Nagyokos Apeh alkalmazott ismerős, hogy akár 1000 forint tartozás miatt is felkerülhetsz a bankok feketelistájára, aztán nézheted, hogy melyik bank ad majd neked áruvásárlási hitelt!
2012. szept. 10. 16:20
 14/21 A kérdező kommentje:

Készpénzzel szoktam fizetni.

Még soha nem vettem hitelre semmit.

2012. szept. 11. 12:09
 15/21 A kérdező kommentje:

Kerüljétek ezt a bankot!

Végül sikerült felfogni az értelmi fogyatékos és hazug bandának, hogy nem jogos a követelésük.

Viszont ez ~12 telefonba, és több személyes megkeresésébe került. Aztán voltak hajlandóak panasznyomtatványt adni.

Odáig csak azt hajtogatták, ezt be kell fizetni!

Törölték a tartozás nagy részét 54 700 Ft-ot, valamiért ~9 ezer Ft még mindig megmaradt. Erről is küldenek majd kimutatást, egyelőre nem értik ők sem, hogy az miért nem lett törölve.

A hazug jelzőhöz:

1. azt állította az egyik ügyintéző, ez a 60 ezres követelés 1 havi számlavezetési díjtartozásból alakult ki

2. egy másik azt hazudta, kiadták már végrehajtásra, miközben folyamatosan felszámolták a számlavezetési díjat

Viszont a számla már négy éve a raifossen bank által fel lett mondva, amit ők erősítettek meg végül levélben.

Szóval kerüljétek ezt a bankot!

2012. nov. 15. 15:15
 16/21 anonim ***** válasza:
37%

Én is hasonló cipőben járok most. Nem fizettem be a több havi számlavezetési díjat (OTP), több felszólítást küldtek. Ma megküldték levélben, hogy kiadták a tartozást egy behajtó cégnek. Ahelyett, hogy megszüntetnék a tartozás kamatozását.

Most akkor én is mondjam azt, hogy kerüljétek ezt a bankot?

2013. okt. 22. 00:38
 17/21 anonim ***** válasza:
Mint mondtam, én felmondtam a számla szerződésem a bankban az ő elmondásuk szerint szabályosan és tartozás nélkül, és ezek után jött ez a kálvária. Te is így jártál el?
2013. okt. 22. 05:35
 18/21 anonim ***** válasza:
Testvérem felhasználója. Sorry, a káoszért!
2013. okt. 22. 05:37
 19/21 anonim ***** válasza:
33%

"Mint mondtam, én felmondtam a számla szerződésem a bankban az ő elmondásuk szerint szabályosan és tartozás nélkül, és ezek után jött ez a kálvária. Te is így jártál el?"

Nem, én nem mondtam fel. Csak egyszerűen nem fizettem, pénz meg nem volt rajta.

2013. okt. 22. 21:26
 20/21 anonim ***** válasza:
74%
Előző vagyok. De érdekes, 10 éve már volt egy számlám, 300 ft tartozás felduzzadt 1000 ft-ra akkor megszüntették. És nem volt semilyen behajtás. Viszont utána pár év múlva amikor megint nyitottam számlát, akkor ki kellett fizetnem az ezer ft-ot. Most viszont 3500 ft-ból lett 9000 ft, és ezt adták át behajtó cégnek ami állítólag tovább fog emelkedni. Nem tudom mire jó ez nekik a 3500-ból lehet akár 50 vagy 100 ezer is sok év alatt. Amit meg még annyira se akarok kifizetni mint az elején a pár ezer ft-ot.
2013. okt. 22. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!