Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha kettőnk bevétele összesen...

Ha kettőnk bevétele összesen 320. 000 Ft és picibabánk van, szerintetek bevállalhatunk egy 90 ezres törlesztőrészletet?

Figyelt kérdés
2012. aug. 15. 15:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

van saját hitelmentes lakásotok?

kocsi?

mennyi időre 90ezer?

mennyi az átlag rezsitek?

neked ez gyes/gyed vagy dolgozol?

2012. aug. 15. 15:44
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem, ez lenne az első lakásunk. Én GYED-en vagyok még egy évig, utána megyek vissza dolgozni. Semmi más hitelünk nincsen. A rezsi fix 40.000 télen-nyáron.
2012. aug. 15. 15:47
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha úgy ítélitek meg a szaktudásotokat, hogy X idő alatt találnátok egy legalább így fizető munkát, és erre az X időre van félretéve megtakarításotok, tehát nem fog gondot okozni a törlesztés akkor sem, ha mindketten egyszerre veszítitek el a munkahelyeteket, és bevétel nélkül maradtok X időre, akkor igen. Nem ártana, ha kötnétek valami biztosítást is arra az esetre, ha bármi miatt keresőképtelenekké válnátok. Ennek az árát számítsátok bele a havi költségekbe!
2012. aug. 15. 15:53
 4/11 anonim válasza:
mi a munkátok?
2012. aug. 15. 16:00
 5/11 anonim ***** válasza:

Hány évre vagy hónapra lenne a havi 90000 ft hitel?

Ha egyikőtök elvesztené a munkahelyét tudnátok fizetni a hitelt?

2012. aug. 15. 17:36
 6/11 anonim ***** válasza:
Először is, nagyon fontos mi a munkátok, és szakmailag hogyan álltok. Biztos az állásotok, ha egyikőtöket kirúgják, könnyedén talál másik állást, mert keresett szakma, és jó a szakmájában, vagy nem?
2012. aug. 16. 11:05
 7/11 Felülmúlhatatlan ***** válasza:

szia,

mi 2007-ben úgy vállaltuk be a hitelünket, hogy ne legyen gond fizetni, ha 20%-kal emelkedik és ha egyikünk elveszíti a munkahelyét.

2008-ban gyerekünk született és mindig csúszás nélkül fizettük a hitelünket.

2012. aug. 16. 14:14
 8/11 Felülmúlhatatlan ***** válasza:
illetve voltatok már hiteltanácsadónál? Ennél nem lehet kedvezőbb törlesztő részletet kihozni?
2012. aug. 16. 14:22
 9/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Én közgazdász vagyok, ha eddig váltani akartam, egy hónapon belül mindig sikerült. A férjem bölcsész, de pénzügyi területen dolgozott mindig is. Az álláskereséssel szerintem nem lenne gond, ha ne adj isten szükség lenne rá, nem fogunk válogatni. Úgy értem, ha nem találunk a szakmánkban, akkor ideiglenesen keresünk más munkát. Mindketten több nyelvet beszélünk.

A hitelt egyébként 25 évre vesszük fel. Sajnos egyik részről sem tudnak a szülők segíteni egyáltalán, ami megtakarításunk meg volt, az elmegy az önrészre, hitelfelvétel költségeire, berendezésre. Mivel most alacsonyan vannak az ingatlanárak, nem akartunk várni, amíg visszamegyek dolgozni.

2012. aug. 16. 15:52
 10/11 anonim ***** válasza:
Hát én nem tenném. Alig marad pénzetek a hitel meg a rezsi után amiből meg is kéne élni.
2012. aug. 18. 01:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!