Erste diákszámla még használható a hallgatói jogviszony megszűnte után?
Nem 24 éves korig?
Amúgy teendőd tényleg nincs, maguktól is tudják, hogy meddig vagy jogosult rá és amikor már nem akkor áttesznek másik számlacsomagba.
A kártya maradhat a régi amíg le nem jár. Ez ettől független. Egy kártya három évig jó, de ha lejár abból is küldenek újat.
"Erste Diákszámlát diákigazolvánnyal rendelkező, 14 és 26 év közötti tanuló, illetve hallgató nyithat.
A bankszámla használatára való jogosultság 26 éves korban megszűnik, a számlaátminősítés a vonatkozó hirdetményi szabályok szerint automatikusan történik. "
Észrevettem volna, ha 24 éves koromban szűnik meg. :)
Nem szülinapkor helyeztek át hanem év végén, így én fél évet kaptam pluszba. Ha januárban születtél, akkor lehet egy évet is kapsz, bár nem tudom ilyenkor nem minősítenek-e át korábban.
Büntetést kapni nem fogsz, viszont a diákszámlacsomag kedvezményes díjai és annak a csomagnak a díjai amelyikbe átsorolni kellett volna jelentősen eltérhetnek.
Az bonyolult kérdés, hogy díjkülönbözet összességét utólag érvényesítheti-e a bank, azaz megterhelheti-e vele a számládat.
Az szerződés szerint automatikusan, értesítés nélkül átsorolhat (az egy dolog, hogy szoktak értesíteni) és a jogosultságod megszűnt rá 26 éves korodban.
Viszont mivel a bank nem sorolt át, ezért nem az történt, hogy a számlacsomaghoz kapcsolódó valamely költséget felejtette el beterhelni. Ez utóbbi esetben egyértelműen követelhetné utólag.
Mikor nyitottad a diákszámlát? Azért kérdezem, mert az évek során annak is több típusa volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!