Igényeljem a svájci frankos lakáshitelemre az árfolyamgátat? Lassan "köztudott", hogy az amerikai dollár 2012 végére összeomlik, ami magával húzza hónapokon belül a többi valutát is. Jobban, vagy rosszabbul járok ha igénylem az árfolyamgátat?
Köztudott az eszed tokja. Az USD lesz kb. az utolsó valuta, ami összeomlik - ugyanis USD-re épül a világgazdaság. Az EUR pl. sokkal sokkal instabilabb jelen állás szerint, mint az USD.
Ha az USD összeomlana (amit minden épeszű ember megcáfolna jelen állás szerint) akkor teljesen mind1, hogy milyen valutában van a hiteled, mert akkor borul a teljes világgazdaság.
köztudott???
érdekes én még ezt senkitől nem hallottam.
Pont az ilyen rémhírek miatt menekítik az emberek a megtakarításaikat aranyba és svájci frankba. Jelenleg mindkettőre megnőtt a kereslet, ezért alaposan felértékelődtek. Most már láthatod milyen könnyen manipulálhatók a deviza árfolyamok.
A "sohasem-látott svájci frankot" alapú hiteledre ezért fizetsz dupla, vagy még több havi részletet. Pont ettől csalás, ami egykor szerencsejátéknak indult bár hitelként hirdettek.
Amik nekem szúrják a szemem az árfolyamgátnál:
1. Közjegyző előtt tartozás elismerő nyilatkozatot kell tenni. A bank tehát tiszta lappal léphet tovább. Legalizálom a korábbi jogsértéseit.
2. Megtakarításból nem lehet kiegyenlíteni a gyűjtőszámlán felhalmozásra kerülő összeget, csak ha előbb a CHF hitelt lezárom.
3. A gyűjtő számlával az eredetileg 2,62% MARZS-ra felvett hitel egy részét átváltom egy sokkal kedvezőtlenebb 6,04% MARZS-u hitelre.
4. A 0,24% CHF LIBOR helyett elfogadok egy sokkal kedvezőtlenebb 7,19% BUBOR referencia kamatú hitelt a gyűjtőszámlán felgyűlt pénz részére.
Szóval szerintem az egész egy jó vastagon megkent mézesmadzag.
Mégis sokan igényelni fogják, mert a jelenlegi törlesztő részletek mellett anyagilag el lehetetlenülnének. Perlekedésre viszont nincs se pénzük, se energiájuk.
Szerintem az árfolyamgát intézménye 5 évig könnyítés, és utána jön a vízözön.
Ha az idő Orbán Viktor feltevését igazolja, azaz a Forint újra szárnyalni fog, akkor persze jól is járhatsz vele. Ehhez azonban példának okáért, nekünk kellene gyártani a metró kocsikat a Franciák részére, és nem fordítva.
Ui.: ISMERŐSEIM MOST SZERETNÉNEK DEVIZAHITELT FELVENNI THM = CHF LIBOR + 2,64% ÁRON.
ÉN PEDIG SZERETNÉM TÖRLESZTENI A MEGLÉVŐ HITELEMET SZINTÉN THM = CHF LIBOR + 2,64% ÁRON. AZ EZEN FELÜL ESŐ KAMAT A JÓ ERKÖLCSBE ÜTKÖZIK EZÉRT BÍRÓSÁG SEMMISNEK NYILVÁNÍTHATJA.
Az árfolyamgátnak vannak előnyei.
1 A megtakarított összegnek csak egy része kerül rá a gyűjtőszámlára.
2. Ha valóban be fog dőlni a dollár, és magával rántja a forintot is, neked akkor is fixálva lesz a havi törlesztőd még 5 évig.
Neked "csak" az lesz a dolgod, hogy a jól fizető munkahelyed megtartsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!