Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » FONTOS, SEGITSEG! Tenyleg...

Duffyyd kérdése:

FONTOS, SEGITSEG! Tenyleg deviza alapu szamla kell?

Figyelt kérdés
Ma voltunk erdeklodni az OTP-nel. Es mondtam neki h. internetrol szeretnek vasarolni euroban es dollarban.Erre azt mondta h deviza alapu kartya kell.Ezt meg azert nem ertem,mert utana neztem es csak annyit irtak Mastercard,Visa stb kartya. ?? Szoval nem ertem...azt mondtak ha esetleg uroban vennek vmit mondjuk 78euroert..akkor a kartyan lehet forint is ,mert ugyis le tudja venni.De viszont most a no azt mondta h deviza alapu szamla kell.Nem nagyon vagom....:// Valaki tudna segiteni ??

2012. júl. 23. 17:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem kell deviza alapú számla, ha kártyával akarsz a neten vásárolni, elég, ha a kártya a alkalmas rá.
2012. júl. 23. 18:27
 2/9 A kérdező kommentje:
Es akkor ezt mondjam meg neki, h olyan mastercard kartyat szeretnek amivel lehet neten vasarolni ? De o erre azt mondja h ha euroban meg dollarban szeretnek,akkor deviza alapu szamla kell. Ez az amit nem ertek...Akkor 1 sima mastercardon nem lehet eurot tartani ? nem ertem...neten ha mondjuk ebayen vasarolok dollarban akkor nekem a kartyan kell legyen dollar ? vagy a forint is jo ? Legyen szives valaki valaszoljon ezekre a kerdesekre!!! Elore is koszonom. :)
2012. júl. 23. 18:33
 3/9 anonim ***** válasza:

"Akkor 1 sima mastercardon nem lehet eurot tartani ?"

Nem lehet. Forint alapú a számla, csak forintot tarthatsz rajta. Vásárláskor is forintot vesznek le a számláról, a vásárlás aktuális árfolyamon lesz átváltva dollárról vagy euróról forintra.

2012. júl. 23. 18:42
 4/9 A kérdező kommentje:
Akkor tehat nem "feltetlenul" kell deviz alapu szamla ?? Hanem forint alapu szamlarol is letudnak venni eurot es dollart is ? Erre a kerdesre szeretnek csak valaszt kapni !! ?? Mert nem igy lett felvezetve a dolog az otpben.
2012. júl. 23. 19:30
 5/9 anonim ***** válasza:

"Akkor tehat nem "feltetlenul" kell deviz alapu szamla ??"

Nem.

"Hanem forint alapu szamlarol is letudnak venni eurot es dollart is ?"

Igen, csak a bank átváltja forintra, hiszen a számla forint alapú.

2012. júl. 23. 19:35
 6/9 A kérdező kommentje:
Muszaly magamat visszaidezni ??? :DD :OO Elegge idegesito. O.o Koszonom a valaszokat kedves "visszaidezemavalaszolotmindigmertezjodolog". :)
2012. júl. 23. 19:43
 7/9 anonim ***** válasza:
Azért idéztelek vissza, mert az egyik kérdésre nem, a másikra igen a válasz, és hogy ne legyen félreértés. Válaszolhattam volna azt is, hogy nem-igen, az jobb lett volna? Ahelyett, hogy a pénzügyi alapismeretekkel tisztában lennél, még reklamálsz, szomorú eset.
2012. júl. 23. 19:54
 8/9 anonim ***** válasza:

A zótépés ügyintézőtől kérd írásban azt a marhaságot, amit neked mondott. Utána ezzel az írással a kezedben rugasd őt ki, mert szakmailag alkalmatlan arra, amiért fizetést kap, és kárt okoz a munkaadójának és a bank ügyfelének felkészületlenségével.

Akár bankszámládhoz kapcsolt "debitcard", akár attól független forint alapú hitelkártya, azzal a neten tudsz vásárolni a főbb devizákban. ( mondjuk a mongol tugriknak azért kérdezz utána a banknál előzetesen, de egyenlőre aligha lesz a neten bankkártyával tugrikért kínált cucc )

A bankod át fogja neked váltani az aktuális T+2 napos lakossági deviza/forint árfolyam alkalmazásával a fizetendőt és azzal terheli meg a forintszámládat/kártyaszámládat.

2012. júl. 24. 12:25
 9/9 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen. :)) En is furanak talaltam amit mondott, ugy tunt mintha bele akarna rangatni ebbe.... :/ Akkor ha megyunk csutortokon ezt megmondom neki...ez zavar a legjobban h semmit nem lehet normalisan mar elintezni...mindenki ossze-vissza beszel..O.o Koszonom a valaszod :)
2012. júl. 24. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!