Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Vehetek fel másik személyi...

Vehetek fel másik személyi kölcsönt?

Figyelt kérdés
Van az OTP-nél egy személyi kölcsönöm, amit rendesen fizetek. Öt évre vettem fel, még van másfél év hátra. Megkérdeztem, hogy mennyit kellene egy összegben befizetnem most, hogy kiegyenlítsem, meg is mondták. Úgy szeretném, hogy vennék fel egy másik kölcsönt a jelenlegi helyett, abból ezt kiegyenlíteném és még maradna beiskolázásra meg néhány elmaradt számla kifizetésére is. Amikor a bankban voltam, csak azt mondták, hogy amennyiben a közeljövőben lesz ennyi pénzem, akkor nyugodtan kiegyenlíthetem a hátralévő tartozást egy összegben, de nem ajánlották fel, hogy esetleg erre másik kölcsönt is felvehetek. A biztonsági őr végig az ügyintéző mögött könyökölt, úgyhogy meg sem mertem kérdezni. Szerintetek lehet ilyet csinálni? Van rendes, főállású, teljes munkaidős állásom, keresetem immár 9 éve, ám természetesen - ahogy másoknál is - nem lehet tudni, hogy öt év múlva lesz-e.
2012. júl. 16. 11:32
 1/3 anonim ***** válasza:
és mi értelme lenne ennek az egésznek?
2012. júl. 16. 11:35
 2/3 A kérdező kommentje:

Van néhány elmaradt számlánk (lassan 60 napon túli). Sajnos a férjem munkaidejét áprilistól 4 órára csökkentették, úgyhogy nehezebben jövünk ki, mint addig. Tudom, hogy a hitel nem a jó megoldás, de jelenleg nem tudok más megoldást. A nagyobbik fiam most kezdi a középiskolát, a kicsi meg az óvodát (jelenleg bölcsis, gyes mellett dolgozom 6 órában, hogy ezzel is egy kicsit több legyen).

A párom - ismerősök révén - külföldön tervez a jövőben munkát vállalni (Írországban). Amennyiben ez összejönne, talán az újabb hitelből (ha kapnék) előtörleszteni is tudnék (havonta mindig egy kicsivel többet befizetnék, mint amit vonnak). A kérdésem továbbra is: lehet-e ilyen megoldással élni?

2012. júl. 16. 11:47
 3/3 anonim ***** válasza:

Persze, rengeteg ilyen lehetőség van, és nem csak az OTP-nél ( feltéve, ha az OTP nem akar újabb hitelt nyújtani). Ilyen esetben újra vizsgálják a hitelképességedet, mivel új igénylésnek minősül.

Na szóval ha az OTP nem akar adni, azt is megteheted, hogy másik banknál igényelsz úgy személyi kölcsönt, amiből előtörleszted a meglévőt ( ehhez a másik bankhoz kell vinned egy, az OTP által kiállított igazolást az előtörlesztendő összegről, ami elég borsos árú, kb 6-7000 Ft), plusz még annyit, ami neked kell.

Egy tanács: ne mondd hogy elmaradt számlákat akarsz kifizetni belőle, mert rosszul veszi ki magát; egyszerűen nem kell megindokolnod szabad felhasználású hitel esetén hogy mire akarod költeni a maradék pénzt.

Megjegyzés: a helyedben szóvá tettem volna, hogy a biztonsági őr ne skubizzon az ügyintéző háta mögött ( ha már az ügyintézőnek nem volt ennyi esze), mivel itt olyan bizalmas információk hangzanak el, amihez neki semmi köze.

A kórházban sem megy be a recepciós hogy megnézzen egy fincsi kis urológiai vizsgálatot:)

2012. júl. 16. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!