Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » SÜRGŐS! Ha Takarékszövetkezetb...

SÜRGŐS! Ha Takarékszövetkezetből szeretnék utalni, akkor mindenképpen lennie kell ott számlámnak?

Figyelt kérdés
Nem tudok most bemenni a bankba, és hallottam, hogy átutalási megbízással ki lehet fizetni a dolgokat a Takarékszövetkezetben. Ez csak akkor lehetséges, ha van ott vezetett számlám, vagy bevihetem csak simán a pénzt, és úgy is átutalják? Nem nagyon értem, hogy hogy megy ez. A Vateráról rendeltem, de nem tudok bemenni most olyan bankba, ahol az eladó számlaszáma van. Ha a takarékból nem lehet megoldani ilyen feltételek mellett az utalást, akkor esetleg az OTP bankban tudok befizetni egy másik bank számlájára?

2012. júl. 13. 07:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Utalni csak számláról lehet
2012. júl. 13. 08:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! :) Akkor majd utalok jövő héten a bankból...
2012. júl. 13. 08:16
 3/7 anonim ***** válasza:
A bankból sem tudsz utalni, ha nincs számlád. Max készpénzt tudsz az illető bankszámlájára befizetni
2012. júl. 13. 08:17
 4/7 A kérdező kommentje:
OTP-s vagyok, de lekötöttem a pénzemet 4 hónapra, és ha hozzányúlnék, akkor semmi értelme nem lenne a lekötésnek. Azt tudom, hogy bankból csak akkor utalhatok, ha ott van számlám, ezért is tettem fel úgy a kérdést, hogy OTP-ből tudok-e befizetni egy másik bank számlájára. Készpénzben szeretnék fizetni a fent említett okok miatt. Ma nem tudok menni ERSTE bankba, csak maximum OTP-be, és ma el akartam intézni a fizetést.
2012. júl. 13. 08:28
 5/7 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy utalni tudj, folyószámlára van szükséged. Folyószámlát bármely pénzintézetben nyithatsz, akár "csk úgy", akár a meglévő betétjeid, stb. mellé.
2012. júl. 13. 11:07
 6/7 anonim ***** válasza:

Utalni csak úgy tudsz, ha van bankszámlád. Akkor bármilyen bankba tudsz átutalni. Ha ez nem lehetséges, akkor egy másik illető bankszámlájára csak úgy tudsz "rátenni" pénzt, hogy bemész az illető számláját vezető bankfiókba, és a bankszámlája birtokában befizetsz a számlájára bizonyos összeget. Banki befizetéssel nem rakják át egy másik bank számlájára a befizetésed.

Ha Ő Erste bankos, akkor csak valamelyik Erste bank fiókjába való befizetéssel teszik rá a pénzt az illető bankszámlájára. Ezt OTP-s befizetéssel nem tudod megoldani.

2012. júl. 13. 12:42
 7/7 anonim ***** válasza:

Azt nem értem, hogy jött ide a takarékszövetkezet. :D De mindegy is.

Fogalmakkal nem vagy tisztában:

Befizetni egy számlára abban a bankban tudsz, ahol a számlát vezetik, ha jól értem, az eladónak ERSTE-s számlája van. Ha "befizetni" akarsz, akkor ESTE-be kell menned, ahol átadod a készpénzt és azt plussz díj felszámítása nélkül elhelyezik az illető bankszámláján.

Ha neked vany egy OTP-s számlád és akkor akarsz pénzt juttatni egy ERSTE-s ( vagy bármilyen másik) számlára, akkor azt "utalásnak" hívjak. Ennek általában díja van ( az OTP-nél konkrétan van neki). Ha utalni akarsz és szeretnél megspórolni az utaláson párszáz forintot, javaslom, hogy rendszeres átutalási megbízással utald a pénzt, mert olcsóbb.

((Mondjuk azt mondod, évente ualják el a pénzt, majd másnap, amikor már elutalták az "első" összeget, akkor lemondod a megbízást.))

2012. júl. 13. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!