Elveszíthetem a házamat az autóhitelem miatt?
Van egy kertes házunk fele-fele az én és a férjem nevén.
Ha nem fizetem tovább az autóhitelemet-2 év van még hátra-ráterhelhetik a házunkra?
Ha az autód a fedezet, akkor először ebből próbálják a követelést behajtani.
Ha nem ér annyit mint a fennálló tartozásod, akkor a különbözetet vagy kifizeted, vagy behajtják.
Én a helyedben beszélnék a finanszírozóval könnyítési lehetőségekről - pl. átütemezés, halasztás, stb ( vagy esetleg arról hogy ha visszaadod / eladod az autót, az fedezné- e a tartozásodat).
A házunk az tiszta,nincs rajta fedezet.
Az autóhitelünkből,ha egyösszegben kifizetnénk,még úgy 600000ft.lenne hátra.
De el kell gondolkodnunk azon,hogy ezt fizetjük vagy nem eszünk.
Nem tudom, mennyit ér az autótok, de próbáljatok beszélni a bankkal a lehetőségekről. Ha esetleg visszaadjátok, és marad egy kis pénzetek, tudtok venni egy kisebbet helyette.
A mi helyzetünk dettó ue., annyi különbséggel, hogy 4 évünk van, és annyi a hitel, mint az autó értékének a kétszerese.
Nekünk azonban szükségünk van rá, így marad a paprikás krumpli zsíros kenyérrel:)
Kb.600000ft-ot ér most a kocsink.
Gondoltunk rá,hogy visszaadjuk és akkor tisztán jövünk ki belőle,de a bankot egyszerűen lehetetlen elérni.
Írjatok nekik, kötelesek az ügyfélnek 30 napon belül válaszolni írásos megkeresésre ( akár e- mail is lehet).
Ha arra sem válaszolnak, PSZÁF-hez fordulhattok.
Ha visszaadjátok a banknak akkor nagyot fogtok bukni! :-(
Ő áron alul fogja értékesíteni, felszámít egy csomó költséget + még a KHR-re is felrak mint rossz adóst!
Az előző hozzászólókkal értek egyet, derékszíjat behúzni és fizetni a törlesztőket!!!! Nektek már nincs sok hátra a futamidőből! Szerintem ezért hülyeség lenne elbukni a lakást! :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!