Hitelt vettem fel anyám élettársának, ha netán történne valami vele, nekem kellene visszafizetnem a hitelt, de ha ügyvéd előtt irnánk vele egy papirt hogy ha történik vele valami, akkor a gyerekeinek kell továbbfizetni, akkor van ilyenre lehetőség?
Ha jól értem, akkor te vettél fel hitelt, csak anyukád élettársának adtad az összeget, ő pedig minden hónapban adja a részletet, amit pedig te fizetsz be.
Ebben az esetben, hiába hal meg anyukád élettársa, tiéd a hitel, akkor neked kell fizetned! Illetve abban az esetben is, ha ők ketten szakítanának, a pasi meg kalap-kabát, elmenne. Akkor is neked kéne fizetned, mert a te neveden van a hitel, a bank előtt te vetted fel a hitelt és nem ő.
Ha anyukád élettársa vette volna fel a hitelt, akkor hajthatná be a bank úgy tudom a gyerekein az összeget.
A hitel a neveden van, így neked kell fizetni, ez eddig OK.
Természetesen van lehetőség ügyvéd előtt szinte bármilyen "papírt" írni, a bank és a közted fennálló szerződéses viszonyt nem fogja befolyásolni, magyarul a bankot nem fogja érdekelni ha édesanyád élettársa meghal és neked kell továbbfizetned.
Persze írhattok egy szerződést ügyvéd előtt pl. olyan tartalommal, hogy te kölcsönadsz a férfinak x Ft-ot ( annyit, mint amennyi a banki kölcsönszerződésben áll), ilyenkor a férfi halála esetén a gyerekek örökölnek.
DE. Ha ők nem hajlandóak fizetni, esetleg visszautasítják az örökséget ( pláne ha csak tartozást örökölnének), akkor lehet pereskedni, aminek ki tudja, mi lesz a vége.
Addig viszont a bank tőled fogja követelni a törlesztőrészletek megfizetését.
annyi,amennyi a papíron állt,
és mi lesz a kamatokkal?
Kedves Kérdező! hogy tudtál ilyen naívka lenni ???!!!
ilyet soha nem csinálnék idegennek!!!! még családon belül is bajos ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!