Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Kapott valaki 4 órán belül...

Kapott valaki 4 órán belül utalt pénzt a július 1-i szabályváltozás óta? Munkaórára vonatkozik vagy a nap bármely szakára?

Figyelt kérdés
nekem még egy utalás sem jött meg 4 órán belül. :(
2012. júl. 5. 23:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Reggel 8:30 és 16:30 között 2 óránként ír jóvá a GIRO.

Azaz ha te adott befogadási nappal indítod az utalást, akkor az teljesülni fog.

FONTOS! Hogy míg eddig 18 óráig adtad fel értéknappal az utalást, addig az új szabály szerint legkésőbb 16 óráig (de bankonként eltérően 15:30-16:00 közötti időpontig) tudsz csak értéknappal, azaz a 4 órás szabály szerint utalni. Ha ezt követően indítod az utalást, akkor az csak másnap az első reggeli jóváírással jut el hozzád.

2012. júl. 6. 00:04
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi.
2012. júl. 6. 08:18
 3/7 anonim ***** válasza:

Ami engem illet, én nagyon bírom ezt az új rendszert! :)

Azt hittem (mivel ez Mo.), hogy lesz egy csomó fennakadás, döcögés, meg halasztás.... mint pl. az euró bevezetésével... de nagyon frankón működik az utalás! :)

És tényleg tök jó, hogy a bankok nem ülnek még egy napot a pénzemen, hanem még aznap megkapja címzett /vagy én.

Lájkolom a dolgot!

2012. júl. 6. 09:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen, én több alkalommal is.
2012. júl. 6. 10:08
 5/7 anonim válasza:
Inter Giro2 papírt kell kitölteni a 4órás utaláshoz, nem a sima átutalásost!!!
2012. júl. 6. 22:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Tényleg tök jó, egész addig, amíg nem írod el a számlaszámot, vagy nem duplikálod a tételt!

Giro1-ben aznap zárásig vissza tudtad vonni, de giro2-ben azonnal rámehet a téves számlaszámra. Utána aztán csak a tulajdonos jóindulatán múlik, hogy vissza kapod-e a pénzed!

2012. júl. 9. 20:32
 7/7 anonim ***** válasza:

"(3) Az ellenőrzőszámok az előttük álló számjegyek ellenőrzésére szolgálnak. Képzésüket a következő algoritmus szerint kell elvégezni: külön az 1-7., valamint külön a 9-15. vagy 9-23. számjegyeket helyértékük csökkenő sorrendjében meg kell szorozni a "9,7,3,1,...9,7,3,1" számokkal, a szorzatokat összeadjuk, és az eredmény egyes helyértékén lévő számot kivonjuk 10-ből. A különbség az ellenőrzőszám. (Ha a különbség "10", az ellenőrzőszám értéke "0".)"

Akinek ez megy fejben azonnal, és a számjegyelírás esetén azonnal "vágja" a hozzá tartozó jó ellenőrzőszámot, amelyet szintén elír, akkor megeszem a kalapom :)

Szóval GIRO2-ben te elírt számlaszámra nem fogsz utalni (pontosabban érvénytelen számlaszám lesz) ez szinte biztos. Ahogy Giro1-ben sem volt ilyen lehetőséges.

2012. júl. 10. 00:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!