Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Más számlájára pénz rakás?

Más számlájára pénz rakás?

Figyelt kérdés
Nos,egy számlára szeretnék pénzt rakni,de nem tudom hogy azt hogy kel. Csak bemegyek a bankba odaadom a pénzt és megmondom a bankártya számot? Vagy másképp működik? Van limit hogy például hogy min 5000ftot kel berakni hogy belehessen? Nem csak bankártya számot kel megadni? Semmit nem tudok erről,kérlek segitsetek. 2500ftot szeretnék egy bankártára rakni.
2012. júl. 5. 19:10
 1/9 anonim ***** válasza:

sok a fogalmi tévedés

bankszámlára tudsz pénzt befizetni, nem kártyára

bemész az adott bankba (ha otp-s az illető, akkor az otp-be) tudnod kell a bankszámlaszámot és az illető nevét, kitöltesz egy ké befizetési megbízást (ez ki van rakva a bankban ingyenesen, de kérhetsz is), ide beírod az illető nevét, bankszámlaszámát, esetleg a közlemény rovatba amit akarsz (mondjuk, ha vaterán vásároltál, akkor a termék nevét vagy a felhasználónevedet), de ezt nem kötelező kitölteni, majd odaslattyogsz a bankos kisasszonyoz a pénzeddel és odaadod a kitöltött papírral együtt. Ennyi. A bizonylatot, amit visszakapsz, rakd el.

2012. júl. 5. 19:21
 2/9 anonim ***** válasza:

Pénzt nem bankkártyára rakunk, hanem bankszámlára fizetünk be, vagy utalunk.

Tudnod kell, hogy milyen bankhoz tartozik a bankszámla, és ahhoz a bankhoz kell bemenni. Ha már megvan a bank, akkor mindegy hogy melyik fiókjába mész, csak a neve a lényeg. Pl. egy OTP-s számlára nem tudsz pénzt befizetni egy Cib fiókban.

Amit még tudnod kell és meg kell majd adnod a bankban: bankszámlaszám és hogy kié a számla (vagyis kinek akarod befizetni) és az összeg.

Nincs minimum. Ha akarsz, akkor 15 Ft-ot is befizethetsz, de lehet hogy az a számlatulajdonosnak sokba kerülne, mert van olyan, hogy egy befizetésért fizetnie kell a számlatulajdonosnak minden esetben 75 Ft-ot (vagy többet)

Remélem tudtam segíteni

2012. júl. 5. 19:25
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi,most már világos :) Ügye nincs korhoz kötve?
2012. júl. 5. 19:28
 4/9 anonim ***** válasza:
nincs
2012. júl. 5. 19:37
 5/9 anonim ***** válasza:

Személyit kérnek!

És nem mindegyik bankba kell kitölteni befizetési nyomtatványt, néhol elég ha odamész a pénztárhoz. (pl Budapest Bank)

2012. júl. 5. 19:38
 6/9 A kérdező kommentje:
Kérnek személyit? Lakcimkártya nem jó? Vagy fényképes igazolvány kel? Személyi nélkül is átutalják?
2012. júl. 5. 19:50
 7/9 anonim ***** válasza:
Tőlem nem kértek személyit O.o
2012. júl. 5. 22:48
 8/9 anonim ***** válasza:
Tőlem kértek személyit és lakcímkártyát is,de én nem ilyen kis összeget utaltam.
2012. júl. 6. 12:16
 9/9 anonim ***** válasza:
Valószínű, hogy valahol kérnek valahol nem, de ha sztem biztosabb ha inkább elmész egy haveroddal akinek már van! (és akkor nincs izgulás(hogy mivan ha..) meg fennakadás.
2012. júl. 8. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!