Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Szocpol kérdés. Büntethetnek?

Szocpol kérdés. Büntethetnek?

Figyelt kérdés
Felvettünk 2M 400E ft szocpolt. Lányunk megszületése után be is jelentettük hogy világra jött. Mi azt hittük hogy ezt jóvá írták nekünk. Erre tegnap kiderült hogy nem szerepel a sz.gépben, azaz hogy mi nem jelentettük be. Semmi igazolást nem kaptunk akkor mikor bejelentettük és tegnap közölték, hogy büntetést kell fizetnünk, kb.300E ft-ot. Kérdem, hogy ez jogos? Hogy valakinek a hanyagsága miatt nekünk kelljen fizetni? Járt már így valaki?
2012. jún. 28. 08:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
jaj ne viccelj már! van anyakönyvi kivonatotok azt akármikor lobogtathatod nekik. ehhez nem kell sok IQ,már ne is haragudj!
2012. jún. 28. 09:26
 2/16 anonim ***** válasza:

Mikor kaptátok meg a szocpolt?

2008-ban ugyanis úgy módosították a rendeletet, hogy nem a szülők jelentik be ( 60 napon belül) a gyermek születését, hanem a MÁK értesíti a bankot ( ha ehhez a szülő hozzájárult), majd a bank küld egy értesítést a szülőknek hogy menjenek be aláírni a végleges szerződést.

Egyébként pedig mindenképpen reklamálnék a banknál ( írásban!) hogy te bejelentetted, és ők elmulasztották ennek rögzítését. Ha érdemi választ nem kapsz, PSZÁF-hez fordulhatsz.

Végső soron be lehet őket perelni ( ehhez ügyvédre lenne szükség, mert a bizonyítás nem egyszerűnek tűnik).

Itt egy fórum hasonló témákkal: [link]

2012. jún. 28. 09:40
 3/16 A kérdező kommentje:
Kedves 1. válaszoló: Gondolod hogy nem mutattuk be a kivonatot? Ne nevezz már h@lyének.
2012. jún. 28. 10:49
 4/16 anonim ***** válasza:
0%
Hát pedig ehhez nem sok logika kell.
2012. jún. 28. 11:01
 5/16 A kérdező kommentje:
Ezt ne nekem mond. Én bemutattam minden papírt, mégsincs nyoma sehol. Na? Akkor mit csináljak?
2012. jún. 28. 11:07
 6/16 anonim ***** válasza:
de erről írok,így mégis hogy büntethetnének meg drága? Bizonyítékod van! beleröhögnék a képükbe,ennyi!
2012. jún. 28. 11:56
 7/16 anonim ***** válasza:

Utolsó: a kérdező tisztában van vele hogy van papírja arról hogy a gyermeke megszületett, de azt mondja, hogy a banknál nincs nyoma annak hogy ő ezt bejelentette.

Így a bank mondhatja hogy az ügyfél nem is volt ott, magyarul elmulasztotta a bejelentést.

Amiért bünti jár.

Csak a félreértések tisztázása végett...

2012. jún. 28. 12:13
 8/16 A kérdező kommentje:
12.13-nak van igaza. Arról van papírom hogy a gyerekem megszületett, de a bankban nincs nyoma, hogy én azt bejelentettem.
2012. jún. 28. 12:27
 9/16 anonim ***** válasza:
de azért miért büntetnének???? ha csak valaki nem rögzítetette?
2012. jún. 28. 12:40
 10/16 A kérdező kommentje:
Késedelmi díj szerűség gondolom.
2012. jún. 28. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!