Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Netes vásárlásnál hogyan...

Netes vásárlásnál hogyan zajlik az előre utalás?

Figyelt kérdés
Eddig csak személyes átvétellel, vagy utánvéttel vásároltam vaterán. Most egy cipőt szeretnék venni és előre kell fizetni. Ha megveszem, megkapom a számlaszámot, és hogyan tovább? (még nem jutottam el ide, csak kérdem) Lehet postán is feladni a pénzt? Ha igen, pontosan hogy? Vagy ha bankon keresztül, akkor hogyan? (neten semmiképp sem akarok tranzakciót lebonyolítani)
2012. jún. 27. 18:03
 1/4 anonim ***** válasza:

A posta drága, nem ajánlom.

Ha van bankszámlád, akkor bemész a bankodba, odaadod a cipős' számlaszámát, a számlatulaj nevét, valamint közlöd, hogy mennyit is szeretnél átutalni. Néha ki kell tölteni egy kis papírt, néha nem, ez változó.

Van egy másik lehetőség is. Például, ha OTP-s számlára kell utalnod pénzt, akkor bemész az OTP-be, és megadod a megfelelő adatokat, majd odaadod a pénzt. Nem kell hogy számlád legyen a banknál, és ingyenes ez a tranzakció. A többi banknál ez ugyanígy működik.

A köv. adatokra van szükséged:

-számlaszám

-számlatulaj neve

-bank neve

A számlatulaj neve azért fontos, hogyha véletlenül rosszul kapnád meg a számlaszámot, akkor a bankban jeleznék neked, hogy a szám, és a név nem stimmel.

2012. jún. 28. 01:05
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! De valamit még nem értek. Még nem vásároltam meg, de már elindítottam. Miért kell vaterán is megadnom a bankszámlaszámom? hogy ő tudja, hogy azt konkrétan én utaltam, így azonosít be?
2012. jún. 28. 16:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Átutalásnál be lehet írni a megjegyzés rovatba a szükséges adatokat: pl. a te neved, vásárolt áru, stb.

Már régen regisztráltam a vaterára, ha jól emlékszem az elején kérték a számlaszámomat, arra az esetre, ha eladni szeretnék valamit.

Egyébként nem látom szükségét annak, hogy ezeket az adatokat közöld egy vételnél. Szerintem.

2012. jún. 28. 22:08
 4/4 A kérdező kommentje:
Közben rájöttem, hogy elnéztem. Köszönöm a választ.
2012. jún. 28. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!