EMBEREK! SZuleimtol "megvettem" tobb evvel ezelott a hazukat, most meg kovetelik, hogy irassam vissza a nevukre ajandekozas gyanant! Persze, jelzaloggal terhelt es az ados, csak egyedül en vagyok! MIT tegyek?! MAR hajlok ra, hogy o. k.!
Jelzáloggal terhelten nem lehet. Fedezetmegvonásnak hívják, ami bűncselekmény.
Amúgy érdekelne a sztori, mi az, hogy "megvettem"?
Itt valami bűzlik:
1. Ha megvetted, akkor a tied. Milyen alapon követelik tőled vissza?
2. Ha jelzáloggal terhelt a lakás, akkor (már amennyire én tudom) ez csak a bank beleegyezésével történhet meg (vagy elfogadja a jelzálog kikerülését, vagy a hiteltársként bekerülnek a szüleid is a szerződésbe)
Ne legyetek értetlenek! A szülőknek pénz kellett, ezért papíron eladták a házat a gyereknek. A gyerek meg hitelt vett fel rá! Így a ház gyakorlatilag megmaradt, és pénz is állt a házhoz.
Most kérik, hogy ajándékozza vissza a gyerek, mert azt hiszik, mivel az adós a gyerek, így majd nem viheti el a bank a házat...
Mit tegyél? Fogalmam sincs. Nem írtad le a teljes sztorit. Mennyi a törlesztő, mennyi a fennálló tartozás, és ki fizeti azt valójában? Mennyi a ház piaci értéke most?
emberek!
el lehet ajandekozni, söt adoscsere is lehetne, ha tudnek vinni megfelelö embert ,ezt bank valogatja ! mar voltam a bankban es adtak papirokat+ 60ezer a szerzödes modositas max.összege
Na várjunk csak, amit most írsz, az szerződésmódosítás, és az az eredeti kérdésben nem volt benne, csak az, hogy el akarod ajándékozni a házat, amit a bank beleegyezés és a szerződés módosítása nélkül valóban nem lehet, de ha mindenki rábólintott, akkor természetesen meg lehet csinálni.
Még egy kérdést kell megnézni, hogy megéri-e megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!