Apámnak tartozása van, örökölhetem?
Figyelt kérdés
Azt mondja ha nem írok alá semmit a halála után az adósságot sem öröklöm, de mást sem.2012. jún. 20. 17:55
1/8 A kérdező kommentje:
Visszautasítom az örökséget ha minden igaz így van. De van egy ház ami még nagyanyám nevén van ezt apám örökölné de azt mondja neki nem kell, ezt a házat addig kell a nevemre íratni amíg nagyanyám él?
2012. jún. 20. 18:06
2/8 anonim válasza:
Ha a halála után visszautasítod az örökséget, akkor semmit nem örökölsz ( sem vagyont, sem tartozást).
3/8 anonim válasza:
Szerintem igen, célszerű a nevedre íratni már most ( kérdés persze, hogy ezzel a rokonságban nem lesz- e vita, de ezt már ti tudjátok).
4/8 anonim válasza:
Tartozást csak a hagyaték értékéig örökölsz.
Halála után vissza lehet utasítani az örökséget, az hogy nem írsz alá semmit nem elég, mert törvény szerinti örökös vagy. Ha visszautasítod, akkor tényleg lemondasz mindenről, tehát csak akkor van értelme ha a tartozás meghaladja a hagyatékot.
5/8 dafuq11 válasza:
ha te vagy az egyetlen örökös akkor nincs választásod,öröklöd az összes tartozást,adósságot és ezekről nem mondhatsz le (nálam is így volt sajnos)
7/8 anonim válasza:
dafuq11 válasza nem igaz. Akkor is ha egyeten örökös van jogodban áll visszautasítani a hagyatékot (vagyon és tartozás), ilyenkor a szükségképenni örökös a Magyar Állam lesz, "Ő" örököl.
8/8 anonim válasza:
Az egyetlen törvény szerinti örökös, aki nem utasíthatja vissza az örökséget az az állam. (Ha valaki végrendeletben jelöli meg az államot, akkor még az állam is.)
Defunq-kal nem tudom mi volt, de vagy félreért valamit, vagy átvágták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!