Egy behajtócég lefoglalhatja az értékeimet és bejöhet a lakásba?
Figyelt kérdés
Apám felvett hitelt még régebben(200.000ft),amiről én speciel nem tudtam.Nem tudta fizetni a hitelt és a bank a behajtócégnek adta az ügyet.Albérletben élünk és nincsen amit le tudnának foglalni tőle,a kérdés az én lap-topomat,és értékeimet elvihetik?Mi fog történni? Kicsomagolnak bennünket?2012. jún. 20. 12:14
1/1 anonim válasza:
"Behajtócég" jelzáloggal biztosított hitel esetén van, ahol a feljogosított cég a jogszerű szerződésbontást követően a záloggal biztosított tárgy elvételével kielégíti a hitelezői igényt.
Esetedben nem erről van szó, titeket egy adósságkezelő cég talált meg. Ő nem tehet semmi olyan kényszerintézkedést, amely foganatosításra vonatkozik. Nem vihet el semmit, nem foglalhat, még csak be sem mehet a lakásba, ha személyesen felkeres. Egyszerűen a hitelezői igényt próbálja kommunikációval érvényesíteni. Felszólít, személyesen felkeres, hogy egyezségre jussatok stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!