Kíváncsi vagyok, vajon hány ember van Magyarországon, akinek születése óta kis összegeket félretettek a szülei, hogy könnyebben kezdje el az életét. Vagytok itt ilyenek?
Csak mert én most döbbentem rá, hogy 19 éves vagyok, és semmim nincs, amit vagyonnak lehet nevezni, mert a szüleimtől soha nem kaptam semmit, csak eltartottak, de nem segítettek elindulni. Ém tutira elindítok egy megtakarítást, ha gyerekem születik, ha havi 2-3ezret tennék bele, már az is jó lenne, és nekem fel se tűnne a hiány.
De vannak, akiknek csinálták ezt a szüleik, vagy a magyaroknál ez egyáltalán nem szokás, mindenki inkább a hitelt meg az öngyilkosságot választja?
szia
nekem van egy 6 éves kislányom, van neki babakötvénye.úgy terveztük, hogy mivel "jó ki " állami támogatás van a befizetésekre, teszünk neki félre, fizetünk abba bele neki 5 ezret minimum/hó.
Na most, deviza lakáshitelünk van, ezen kívül személyi hitel (annak idején hogy foglalót tudjunk adni, illetve önerőnk legyen- azért vettük fel), folyószámla-hitel (hogy azt a 200 ezret ki tudjuk fizetni, ami a lakásátíratáshoz kellett + amit a bank leemelt hitelfolyósítási jutalék címén, ebből fizettük).
A hitelek a lakásbiztosítással együtt) az egyikünk fizetésének teljes összege, összesen 100 ezer ft.
A rezsi az egyikőnk fizetésének fele, azaz 50 ezer ft (másnak még több is).
3-an élünk a kislányommal a 2 fizetésből + családi pótlékból. Marad a kajára, óvodai befizetésre, telefonszámlára, ruhára, váratlan kiadásokra, mindenre: 50 ezer ft.
Szóval mi ezért nem tudunk - egyenlőre - félre tenni a kislánynak.
Másnak a zsebpénze ennyi...
előző vagyok, akinek 6 éves a kislánya...
lemaradt, hogy nem cigizünk (soha nem is tettük), nem iszunk, nagyon spórolunk, már annyira ki vagyok éhezve egy kiadós shoppingra... :)
remélem, nem sokára bepótolhatom.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!