Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Milyen bankkártyát érdemes...

Álmos3 kérdése:

Milyen bankkártyát érdemes igényelni és hol?

Figyelt kérdés

-17 évesen is tudok bankszámlát nyitni és úgy használni, mint egy 18 év feletti?

-Igaz, hogy a bankszámla fenntartásáért fizetni kell?És ha igen, mennyit?

-Hol érdemes számlát nyitni (vagyis arra vagyok kíváncsi, hogy melyik szolgáltató van a legtöbb rendszerrel (pl.:PayPal;Vatera))

-Van olyan szolgáltató, ahol nem kell fizetni utaláskor illetve pénz felvételkor?

Tudom sokat kérdezek így egyszerre, de fontos lenne.

Előre is köszönök minden választ!

2012. jún. 11. 10:04
 1/5 anonim ***** válasza:
PSZÁF oldalt kezdd el tanulmányozni, van összehasonlító táblázatuk mindenre.
2012. jún. 11. 10:51
 2/5 anonim ***** válasza:

17 évesen nem nyithatsz egyedül számlát, kell az egyik szülőd is hozzá.

A diákszámlák fenntartásáért általában nem kell fizetni, vagy kevesebbet, mint a felnőtt számláért. De ez bankonként változik, érdemes összehasonlítani az összes bank ajánlatát.

" arra vagyok kíváncsi, hogy melyik szolgáltató van a legtöbb rendszerrel" -> Ezt nem tudtam értelmezni. Ha interneten akarsz kártyával fizetni, akkor olyan kártyára van szükséged, amivel ilyet lehet. Jellemzően Visa vagy MasterCard.

Van olyan bank, ahol nem kell fizetni utaláskor és pénzfelvétkor, pl. az Erste ( interneten feladott rendszeres átutalási megbízással ingyenes bankon kívülre is), de ott például nem adnak internetes vásárlásra alkalmas bankkártyát. Ugyanakkor pl ott 600 ft éves díjért adnak virtuális ( internetes fizetésre alkalmas) bankkártyát.

Én is csak azt tudom javasolni, hogy nézd meg a bankok ajánlatait, mindenhol kompromisszumot kell kötni valamivel, nincs olyan bank, amelyik tökéletes, mindenhol másért húznak le, mindenhol van, ami olcsóbb, és van, ami drágább.

Meg persze azt is vedd figyelembe, hogy ha pénzt akarsz felvenni, akkor legyen a közeledben olyan bank, vagy legalábbis egy ATM.

Személyes véleményemet még esetleg el tudom mondani.

Az OTP nagyon jó, amíg a pénzed a bankban van, de az átutalásnak nagyon magas a díja. A kártya a második évtől pénzbe kerül, ellenben internetes fizetésre alkalmas.

Mindenesetre ott volt nekem számlám, de mivel egyetemre gyakran kell utalni pénzt, kerestem egy másik bankot.

Szerintem a legjobb diákszámla (( értsd: az én igényeimnek a legmegfelelőbb)) az Erste-é.

2012. jún. 11. 12:23
 3/5 anonim ***** válasza:

Én is az Erstet javaslom.

Havi 1 vagy 2 ingyenes készpénzfelvétel.

Ingyen netbank, telebank.

Valamennyi átutalás is ingyenes, de utána is kedvezőbb mint pl. az OTP.

A VISA Electron kártyával amit kapsz lehet interneten vásárolni, hidd el nekem!

De ha még biztonságosabban akarod vagy ne adj' Isten mégsem lehet, évi 600 ft-ért kérhetsz virtuális kártyát és akkor nem kell félned, hogy a kártyád adatait lenyúlják online fizetéskor.

A netbank nagyon profi és egyszerű szinte mindent el tudsz benne intézni.

Ráadásul minden tranzakciót sms-ben kapott, egyszer érvényes kóddal tudsz megerősíteni, így még biztonságosabb, hogy más nem fér hozzá.

A kártya CHIP-es, nem csak mágnescsíkos, tehát biztonságos.

Az OTP után talán nekik van a legtöbb ATM-jük országszerte.

Havonta ingyenes számlakivonatot kaphatsz e-mailon.

Én mindenképpen az Erste diákszámláját javaslom.

Nincs abszolút jó, mindegyiknek van valami előnye és általában jó pár hátránya, de talán a legjobb mégis az Erste.

2012. jún. 11. 15:35
 4/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszaitokat!

Sokat segített!

2012. jún. 12. 08:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Valóban, a Visa Elevtron fel van készítve az internetes vásárlásra, de vannak helyek, ahol nem lehet velük fizetni.

Még egy részre válaszolva, kell ugye a szülőd a megnyitáshoz, és még bizonyos dolgokhoz is lehet, hogy alá kell írnia, de alapjában véve a bankban személesen és a netbankon keresztül is lényegében a legtöbb dolgot el tudod intézni egyedül. ( pénz be, kifizetés, átutalás, lekötés, stb)

2012. jún. 12. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!