OTP-nél ha hónap 9. -én előtörlesztek, akkor a következő hónapban már kevesebb lesz a törlesztőm, vagy csak utána?
Nem tudom milyen hitelről van szó...
De önmagában az előtörlesztéstől "csak" a tőketartozás csökken. Csak ha külön kéred a havi részlet vagy a futamidő újraszámolását, akkor fog változni (legalábbis ingatlanhitelnél).
"De önmagában az előtörlesztéstől "csak" a tőketartozás csökken. Csak ha külön kéred a havi részlet vagy a futamidő újraszámolását, akkor fog változni (legalábbis ingatlanhitelnél)."
Ez nagyon érdekes, mivel ha csökken a tőketartozásod, akkor vagy a futamidő csökken, vagy a törlesztőrészlet.
Ilyenről még nem hallottam, hogy ezeket külön kérni kellene, hiszen ez evidens ( vagy ha mégis választani kell az ügyfélnek a két lehetőség közül, akkor erre az előtörlesztést megelőzően fel kellene hívni a figyelmét!).
Ha nem kapsz kielégítő választ, akkor írj nekik panaszt ( 30 napon belül kötelező válaszolniuk), ha ez sem vezet eredményre, akkor a PSZÁF-hez fordulj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!