A ház elverezése után nekem kell még valamit fizetnem a hitelből?
Van egy lakáshitelem, ami svájci frank alapú. 11 millió Ft-ot vettem fel kb. 4 éve, ez az összeg mostanra körülbelül 18 millió Ft és még mindig 21 évem van hátra.
Sajnos ettől a hónaptól kezdve nem tudom fizetni. Ez mivel jár? Gondolom a bank elárverezi a házat, de valószínűleg nem abban az összegben amit felvettem, mert az átalakításra felvett pénzből nem jött ki az amit terveztünk és a sajnos nem sikerült a házat befejezni, szinte félkész állapotban van.
Tehát árverezés után a fennmaradó hitel összeget befogja rajtam hajtani? Letiltja a bankszámlámat?
Esetleg a kamatokat is ki kell fizetnem?
Nagyon szépen köszönöm a segítségét.
" az egy csomó
lépést tud amivel betarthatsz a banknak..."
cserébe addig is halmozódik a kamat...
beszélj a bankkal. még mielőtt nem fizetnéd.
ha 1-2 hónap kel a talpra álláshoz, akkor van esély arra, hogy alkuképesek lesznek. nekik az a jobb ha fizetsz rendesen, minthogy félkész házakat árverezzenek amit a kutya se vesz meg.
nem ez a jó taktika.
Neked kell elkezdeni árulni az ingatlant, ha találsz vevőt, akkor pedig el kell kezdeni alkudozni a bankkal.
a legrosszabb, amit tehetsz, az hogy várod a végrehajtót.
kérd az árfolyamrögzítést, így csökkenni fog a törlesztőd, vélhetően tudod tovább fizetni amíg nem találsz vevőt.
Ingatlanod hol van helyileg és mennyit ér?
Mindenkinek köszönöm a segítséget.
A bankkal mindenképpen egyeztetek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!