Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Autóhitelemtől megszabadulhatn...

Autóhitelemtől megszabadulhatnék ilyen módon? Többi lent.

Figyelt kérdés
Használt autót vettünk kb 1 évvel ezelőtt, az autó ára 1,1m ft volt. Az önerő 300e ft volt. A fennmaradó 800.000e ft-ot 6 évre vettük fel, forint alapon a lombardnál. Havi 20e a törlesztőrészletünk. Ez ugyan nem sok, de jobb lenne, ha ennyi sem lenne, ezért arra gondoltunk, hogy eladjuk az autót, ami jelenlegi piaci áron értékesíthető 1,1m körül. Ebből kifizetnénk a még fennmaradó hitelünket, és még maradni is kb 300e egy olcsó, de még használható kisautóra. A kérdésem az lenne, hogy megengedi a hitelező cég -ez esetben a lombard lízing csport-, hogy ilyen módon szálljunk ki a hitelünkből? Mi ennek a menete? Köszönöm a segítséget!
2012. máj. 31. 04:44
 1/10 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem, hogy fix, forint alapú hitelünk van, nem lízing. Köszönöm
2012. máj. 31. 04:45
 2/10 anonim válasza:

Benne kell lennie a lízing szerződésben az elállásnak, vagy felmondásnak.

Azonban a 800 ezer forint visszafizetése után nem hinném, hogy marad 300 ezretek, sőt, az sem teljesen biztos, hogy egyáltalán marad belőle valami, még úgy sem, ha sikerül az autót 1,1 milláért újraértékesíteni.

Ha a szerződésben nem találtok felmondásra vonatkozó passzust, vagy csak a lehetőségeiteket fontolgatjátok, sokkal hasznosabb volna, ha jogtanácsoshoz fordultok. Annak lesz némi költsége. Biztos vagyok benne, hogy tőle - miután átnézi a papírokat - hasznosabb tanácsot kaptok majd, mint itt bárkitől.

2012. máj. 31. 05:45
 3/10 anonim ***** válasza:
Csak ábrándozz kedves kérdező! Akkorát buksz,hogy csak na! Persze ha van balek aki annyiért megveszi, akkor is bukta!
2012. máj. 31. 06:03
 4/10 A kérdező kommentje:
Azt mondták, hogy mivel nem lízing, hanem hitel, így az előtörlesztésnek nincs semmi plusz költsége, büntetése. Az autót olcsón vettük, most is tartja az árát, még mindig ettől az összegtől kezdődnek az ilyen típusú autók a használtaut.hu-n. Miért lenne bukta? Nem értem.
2012. máj. 31. 12:17
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem veszed észre, hogy a hirdetett ár az nem jelenti az eladást? Nem veszi meg senki!!! Csak a balekok, de egyre kevesebb van. Bár amíg lószar van addig veréb is kapirgál benne!
2012. máj. 31. 19:56
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem bukta, mivel forint (és) hitelről van szó, nem devizaalapú ( lízingszerződésről).

1 év után azonban a tőketartozásotok nem sokat csökkenhetett, de úgy látom, te ezzel kalkuláltál.

Az előtörlesztésnek azonban nagy valószínűséggel lesz díja, itt egy hirdetmény: [link]

Ugyan nem tudom hogy hatályos- e még, de inkább kérdezz rá.

Szerintem kivitelezhető a dolog: írtok az eladóval egy adásvételi szerződést, amelyben rögzítitek hogy a tőketartozásnak (+ végtörlesztési díjnak) megfelelő összeg megy a Lombardnak, a többi pénz a tiétek.

Legelőször azonban a Lombardot keresd meg ezzel, hogy hogyan kell pontosan lebonyolítani.

2012. máj. 31. 19:58
 7/10 anonim ***** válasza:
44%

miért ne lehetne eladni????

hol élsz te? de most komolyan?

azért mert neked nincs ennyi pénzed autóra, vagy bármi másra, attól függetlenül másnak van...

ne mindig magadból indulj ki....

2012. máj. 31. 22:08
 8/10 Főzős Laci ***** válasza:
100%

Na én írok már egy pozitívabb kicsengésű választ,mert az előttem szólók eléggé magaslóról oktatnak téged,de ezen az oldalon így szokás.

Én visszaadtam a tök jó autómat,és nagyon szarul jártam!!!

Ugyanazt a díjat részletekben ki kell fizetnem,mintha enyém lett volna végig a kocsi!Ez a tetű Merkantil bank,hogy pusztuljon el!

Ha viszonylag jól működő kis autó:megbízható,jó állapotú,és a fenntartása sem sok;akkor inkább vegyél egy mély levegőt,és gondold meg.

Nagy valószínűség szerint bukni fogsz pénzügyi vonalon,viszont ha fizeted legalább megmarad a mobilitásod!

2012. máj. 31. 22:11
 9/10 Disi ***** válasza:
100%
Felhívod a Lombard ügyfélszolgálatát és ott el fogják mondani mi a menete a végtörlesztésnek. Valószínűleg díja lesz, de a hitelező nem teheti meg, hogy nem engedi meg. Miután megkpták az őket illető összeget fogják kiadni az autó törzskönyvét, mert az most náluk van.
2012. máj. 31. 22:36
 10/10 anonim ***** válasza:

8-as: ez egyrészt nem pozitív kicsengésű, másrészt te azt írtad hogy visszaadtad a hitelezőnek az autót, nem ELADTAD.

A kérdező eladásról beszél.

A te példád arra jó, hogy a kérdező legyen körültekintőbb amikor az adásvételt és a hitel visszafizetését intézi, így elkerülhető hogy utólag mást kelljen okolnia a saját hibájáért.

Kérdező: valóban a legegyszerűbb ha felhívod a Lombardot és megkérdezed, mi ennek a menete, külön kérdezz rá az esetlegesen felmerülő költségekre.

2012. jún. 1. 09:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!