Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogy kell pénzt átutalni...

Hogy kell pénzt átutalni egyik számláról a másikra?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi hogy milyen adatok szükségesek hozzá meg melyik a bankszámla szám ? mert van kártya hátán is szám hogy azok kellenek e ? Vagy csak el kell kérnem a másik fél bankszámlaszámát és azt a számot a bankomnál beírni és egyből utalják is a megadott összeget ?
2012. máj. 27. 17:54
 1/9 anonim ***** válasza:

a kártyának nincs köze a bankszámlaszámhoz.

Ha utalni akarsz valakinek akkor ismerned kell a számlaszámát és a nevét. ez elég

2012. máj. 27. 18:14
 2/9 A kérdező kommentje:
de a számlaszám az a kártya elején található ugye? 16 jegyű szám ?
2012. máj. 27. 18:19
 3/9 anonim válasza:
az nem a számlaszám.
2012. máj. 27. 18:23
 4/9 A kérdező kommentje:
Mert az én kártyámra akarnak pénzt utalni és kb 3 hete van kártyám nem nagyon tudom hogy működik ez! És akkor honnan tudom hogy hova utalják a pénzt vagy milyen számra ?
2012. máj. 27. 18:26
 5/9 anonim ***** válasza:

A kártya csak egy eszköz, hogy hozzáférj a bankszámládhoz.

A bankszámlád 3x8 számjegy és a a bankszámlaszerződéseden találod. Utalni csak arra tudnak és te is csak arról tudsz.

2012. máj. 27. 18:28
 6/9 A kérdező kommentje:
akkor gondolom hogy az Iban fizetési számla száma lesz mert a szerződésen nem találtam még 3x8 jegyű számot
2012. máj. 27. 18:33
 7/9 anonim ***** válasza:
2*8 lesz az a 3*8. Legalábbis a legtöbb esetben, pl OTP-nél... A saját bankszámlaszámodat a szerződéseden fogod látni, a kártyádon lévő szám a bankkártyád száma. Utaláshoz a számlatulajdonos neve, számlaszáma és a bankja kell.
2012. máj. 27. 19:29
 8/9 anonim ***** válasza:
Az IBAN nemzetközi utaláshoz kell.
2012. máj. 27. 19:29
 9/9 anonim ***** válasza:
az ibanbóllevágod a HU-t és az első 2 számot. A maradék 24 a számlaszámod
2012. máj. 27. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!