Lakáshiteleseknek tényleg segít az állam?
Előre szólok, akinek 2-3 tesója van és azért vett fel hitelt, hogy tudjanak hol lakni, őket NEM bántom!
Na, a lényeg: igaz, hogy lakáshitelem nincs, de semmim sincs. Anyóséknál lakunk, feleségem a vénasszonnyal van ápolásin, én most álláskereső és nem munkanélküli vagyok! Nem mertünk hitelt felvenni, mert errefelé lényegében nincs munkahely és nem a szülőkkel akartuk fizettetni a hitelt.
Vannak nagyokosok, akiknek bár ott a nagy családi ház, nem elég nekik, hitelt vettek fel, milyen büszkék voltak a svájci frank alapú hitelükre.
Olvastam az újságban: nő egyedűl lakik a belvárosi, 120Nm-es lakásában és siránkozik, hogy nem tudja fizetni a hitelt, mert felemelték 50-ről 90 ezerre. Az 50 ezret tudta egyedül?!
Másik: nő szintén panaszkodik, pénzproblémája van. Felvette a lakáshitelt, ok. De még mellé az autóhitelt meg a személyi kölcsönt!
Nekem semmim nincs, de én fizessem az ilyen emberek meggondolatlanságát? Az állam az én pénzemen fogja segíteni az ilyeneket? Ez nagyon durva dolog lesz, ha az állam tényleg megcsinálja!!!
Csak nagyon szélsőséges esetekben segít az állam. Ha a válság óta elvesztetted az állásod, csak akkor, és akkor is csak minimalizálják, és ha újra lesz munkád, akkor kamatostul levonják ezt a pénzt (különbözetet)tőled. Tehát nem a te pénzedből segítenek, mert azt később kamatostul behajtják és nem akárkit, csak aki nagyon extrém sz@ar helyzetben van, és a MUNKÁJÁT IS ELVESZÍTETTE.
Hidd el, a nőt a 120 nm-es lakásban senki nem fogja megsegíteni, ahogy minket sem, aki egy 35nm-es lakásra vett föl hitelt évekkel ezelőtt, és most 50 helyett 90-et fizetünk, és lassan le kell mondanunk olyan luxus dolgokról, mint az étkezés.
Szerintem ne az emberektől sajnáld a pénzt, mert rohadt kevesen kaptak, és nekik is kőkeményen kell fizetniük, hanem a bankoktól, akik az államtól milliókat kaptak segítségképpen a válság miatt. Úgyhogy te az emberek hitelét nem fizeted, a bankigazgatók új BMW-jét és tengerparti nyaralóját viszont igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!