Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi szükséges ahhoz hogy...

Mi szükséges ahhoz hogy bankszámlát nyithassak? 17/F.

Figyelt kérdés
és esetleg van olyan bank ahol nincs vagy minimális összeg a számla vezetés? Elöre is köszönöm.
2009. jún. 24. 21:03
 1/5 anonim ***** válasza:
62%

Úgy tudom, hogy az OTP-JUNIOR bankszámlánál 0 Ft a számlavezetési díj, de ha mobil-értesítést kérsz, azzal együtt 160 Ft/hó... (A gyerekeimnek ennyi legalábbis.)

Kell hozzá az egyik szülő jelenléte számlanyitáskor (aláíráshoz), neked a diákigazolvány, szem.igazolvány, lakcímkártya...

Kell még 2-3ezer Ft a számlanyitáshoz.

-----------------------------------------

Van még olyan, hogy KLIKKBANK (az ERSTE Bankhoz tartozik)

Ennek van Diákszámlája (149 Ft/hó)

[link]

Az interneten megigényelheted, 1x be kell menni egy Erste Bankba aláírásra (szülővel), utána mindent a neten intézhetsz.

Itt is kell valamennyi pénz a számlanyitáshoz...

---------------------------------------

Nézz körül a CIB Banknál, a CIBEZZ! számlacsomag a neked való...

Minden infót megtalálsz bankok weboldalain, ha kérdésed van, hívd fel a telefonos ügyfélszolgálatukat, ott minden fontosat megtudhatsz.

2009. jún. 24. 21:15
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ !
2009. jún. 25. 16:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Nézd meg a KH trambulint, OTptől mentünk át (diákigazolvánnyal) sokkal kedvezőbb.

Ne csak a számlavezetési díjat nézd, hanem az általad használni kívánt szolgáltatások díjait is! Pl: bankkártya éves díja, kp felvét díja (azt is figyeld, van-e a közeledben a banknak atmje, vagy más bankéból kell felvenned; nekünk saját atmből havi 2 kp felvét ingyenes), ha felsőoktatásban fogsz továbbtanulni, banki átutalásokra is szükséged lesz (koli díj, eljárási díjak; és az egyetemek nem OTPnél vezetik a számlájukat, szóval "idegen" bankfiókba kell utalni); ha netbankot akarsz majd használni (olcsóbbak a díjai a netes szolgáltatásoknak, mintha bankfiókban végzed a műveletet), mennyi a netbank havidíja; stb.

Ja és a KHnál 26 éves korig van kedvezményes szla vezetés, az OTPnél csak 24 éves korig.

2009. jún. 26. 08:07
 4/5 A kérdező kommentje:
szóval kedvezöbb a KH?
2009. jún. 27. 15:32
 5/5 anonim ***** válasza:

Első hozzászóló vagyok! :D

Teljesen igazat adok az utánam beírónak : mi pl. az OTP-JUNIOR számlával nagyon megjártuk!!! :[

Tudnillik, lehet hogy ingyenes a számlavezetés (illetve mobil-értesítéssel együtt is csak 160Ft/hó), de szinte semmit nem adnak ezért!

A NetBankban adott MINDEN átutalásért eszméletlen díjakat számolnak fel, havonta csak 2 db ingyenes ATM-készpénzfelvét lehetséges, a többiért megint pofátlanul magas díjakat számolnak fel...

Szóval, alig várom, hogy a gyerekeim 18 évesek legyenek (lányom már 18, fiam 17 éves), rögvest lemondjuk az OTP-JUNIORT, és a K&H Banknál "emeltszintű elektronikus számlát" nyitok nekik.

Nekem is ez van már egy ideje és nagyon elégedett vagyok vele :

- a számlavezetési díja 500 Ft/hónap

- minden NetBank átutalás ingyenes

- minden csoportos beszedési megbízás ingyenes

- minden rendszeres megbízás ingyenes

- havonta 4 db ATM kp-felvét ingyenes

- a bankszámlához 700ezer Ft értékű élet- és balesetbiztosítás jár alapból

- mobilértesítés benne van a havidíjban

- a NetBankhoz ingyen kaptam NetBank-chipkártyát és kártyaolvasót (ha akarom, ezzel is beléphetek, de beléphetek SMS-ben küldött belépőkóddal is)

Leginkább azért várnék a 18 éves korukig, mert akkor már kaphatnak dombornyomott bankkártyát is (a Trambulin számlához ez nem jár)...

A dombornyomott bankkártya szélesebb körben használható, külföldön is jobban tudják majd használni, mellette tartalmaz utazási biztosítást is (nem kell külön biztosítást kötni, ha külföldre mennek!)...

Szóval, nagyon igaz, hogy érdemes alaposan átböngészni a bankok kondicíós leírásait, ott minden apró részlet megtalálható az egyes bankszámlákról és fizetnivalókról (a bank főoldalán az előnyöket ecsetelik).

Érdemes még alaposan átböngészni a CIB Bank kínálatát is, mert sokan dícsérik a CIBEZZ! számlacsomagot, főleg diákok, egyetemisták...

(Én nem ismerem, csak olvastam a beírásokat róla.)

2009. jún. 29. 00:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!