Forint átváltás Paypalon?
Hosszú lesz, de tökegyszerű. :)
Ha nem devizaszámláról utalsz, akkor nem is tudsz forinttól eltérő pénznemben átutalást végrehajtani.
Ha a PayPal fiókodhoz hozzárendelted az online fizetésre alkalmas bankkártyádat, akkor ezzel a legcélszerűbb fizetni, mert ez azonnali fizetés. Itt a PayPal két lehetőséget ajánl fel:
1) Ők konvertálják a devizát a saját aktuális árfolyamukon. Előnye, hogy azonnal látod, forintban pontosan mennyit fognak leemelni a számládról. Hátránya, hogy a PayPal konverziója nem a legkedvezőbb, jó eséllyel a 2. lehetőséggel anyagilag jobban jársz.
2) A bankodra bízod a konverziót. Ebben az esetben a bankod aktuális napi árfolyamán történik a devizaváltás, erről az árfolyamról biztosan tudsz tájékozódni a bankod honlapján. A módszer előnye, hogy valószínűleg olcsóbb, a hátránya az, hogy nem látod a PayPal oldalán, hogy mennyi a végösszeg.
A 2. lehetőséghez a PayPal azt írja, hogy a kártyakiadód (MasterCard, Visa) végzi a konverziót. Én ezzel kapcsolatban felhívtam a bankomat (CIB Bank), és arról tájékoztattak, hogy a konverziót nem a MasterCard végzi, hanem ők, és ez minden külföldi bankkártyás fizetésnél így van. A PayPal is csak egy hagyományos bankkártyás fizetés.
Ha nem akarsz vagy nem tudsz bankkártyás fizetést választani, akkor csak az átutalás marad, de ennek hosszú az átfutási ideje. Ez egy nemzetközi átutalás, ahol megint a bankod aktuális árfolyamai a mérvadók, illetve a nemzetközi átutalásnak lehetnek plusz költségei, noha nem mindig vannak. Erről a számlacsomagodhoz tartozó kondíciós listában tudsz tájékozódni, amit a bankod honlapjáról tudsz letölteni. De ha teheted, válaszd inkább a bankkártyás módszert.
Nagyjából igen, de tudtommal önálló konverzióra nincs lehetőség, hanem a konverzió akkor történik, amikor egy fizetési vagy kivéti tranzakciót végrehajtasz. De erre nem esküszöm meg, mert valóban csak bankkártyás módszerrel használtam eddig a PayPalt.
Azt ne felejtsd el, hogy amikor forintot szeretnél tenni a PayPal-számládra, egy magyar (emlékeim szerint UniCredit) számlaszámra kell utalnod a pénzt forintban, és ez a pénz csak pár nap múlva jelenik meg a számládon. Ugyanígy a pénzkivét is időigényes, kell pár nap, mire a számládra átutalják a kivett összeget.
eBay esetén ha az utóbbi nem is, az előbbi jelenthet problémát, mert mindenki szereti azonnal vagy minél előbb megkapni a pénzt az eladott termékéért. Bankkártyával ez valóban azonnali, átutalással napokba telik.
Sok sikert a vásárláshoz. :)
Megnyitottam a paypal szamlat es hozzaadtam egy bankkartyat, plusz hozzaadtam a kartyahoz tartozo bankszamla adatait.
Amikor paypallal fizetek (ebay vagy mas oldalakon) akkor a fizetes soran megnyilik a paypal ablak, bejelentkezek a paypal szamlamra, es le-OK-zom a fizetest. Mindegy hogy ausztral dollarban vagy angol fontban van a termek ara feltuntetve, a paypal annyi devizanak megfelelo penzt fog levenni a szamlamrol (a bankszamlarol!) amennyi a termek erteke. Olyan minimalis szerintem az atvaltasi veszteseg, hogy en meg soha nem gondoltam arra, hogy elobb valtogassam en magam a penzt es utana kuldjem... hacsak nem tobb tizezer dollarrol van szo :)
En soha nem toltom fel a paypal szamlamat penzzel. Minek? Ha vasarolok valamit, akkor a paypal benyul a bankszamlamra es leveszi a termek arat. Ez a fajta vasarlas ingyenes!
Sot, olyan is volt hogy a szuleimnek kuldtem paypallal penzt. Ekkor sem toltottem fel a paypalt penzzel, hanem azt mondtam kuldj x penzt anyunak es hello. Ennek a penzkuldesnek van dija, de minimalis (100 dollarnal 50 cent).
Volt mar olyan, hogy eladtam valamit ebayen. Paypalra erkezett a penz. Ez mar nem ingyenes igy a paypal levont valami koltseget, amit minden eladonak fizetnie kell. Aztan ott figyelgetett a penz a paypal szamlamon (minusz a paypal dij).
Ket lehetosegem volt: 1. a paypal szamlan levo penzt elkoltom internetes vasarlas soran 2. azt mondom a paypalnak, hogy kuldje a penzt a bankszamlamra, ami 2 munkanapon belul megjelenik a szamlan es ha akarom bemegyek es kiveszem a keszpenzt.
Van meg kerdes?
Az előző válaszoló egy tekintetben valamit félreértett a PayPal rendszerével kapcsolatban (a többi meglátása helyes).
Ahogy a korábbi válaszaimban írtam, neked sosem kell előre "váltogatni" a pénzt, sőt, azt is kifejtettem, hogy erre miért nincs is lehetőséged (a devizaszámlán vagy a PayPal különálló belső konverzióján kívül). Amikor fizetsz, akár valós időben (bankkártyával), akár az átutalással korábban feltöltött egyenlegből teszed, a konverzió _mindig_ megtörténik (ha csak nem forintban kell fizetned), és sosem te váltogatsz manuálisan. Csak az nem mindegy, hogy kinek az árfolyamain történik.
Az átutalással feltöltött egyenlegből való fizetésnél a PayPal saját árfolyamon konvertál.
A bankkártyás fizetésnél a PayPal _megkérdezi_, hogy kinek az árfolyamát akarod figyelembe venni: az övéket vagy a kártyakiadódét. Az utóbbi alatt valószínűleg a bankodat kell értened, akiknek valószínűleg jobb az árfolyamuk, mint a PayPal sajátja, nem kevéssel. Az egyetlen "ár", amit a jobb árfolyamért fizetned kell, az az, hogy a PayPal nem tudja veled közölni a fizetés előtt a tranzakció fillérre pontos összegét, azt csak a tranzakció után tudod meg abból, hogy mennyi fogyott a számládról. De általában kevesebb, mint a másik lehetőséget választva.
A bankkártyás fizetés amúgy egyszerű: ha van egy online fizetésre alkalmas bankkártyád, csak hozzá kell adnod a PayPal fiókofhoz, és innentől ők tárolják a kártya adatait, szóval többé nem kell beírnod őket, csak kiválasztod, hogy ezzel akarsz fizetni, és akkor megtörténik a levonás az általad választott átváltással.
Szerintem a PayPal brutál drága, mindenesetre sokkal rosszabb árfolyamon számol, mint bármelyik bank, pedig azok is rablók.
Úgy tudom, hogy csak saját valutával tudsz fizetni, hiába van deviza számlád.(a reg-ből kiderül, hova való vagy)
Talán azzal meghackelhető, ha egy külföldi ismerősöd nyit PayPal számlát a saját számlaszámoddal. ( de ez sem biztos)
Hab a tortán, hogy eladott termék után nem csak a konvertálást veszted, de még egy pofátlan összeget is felszámolnak pluszban.
Viszont: jobb, gyorsabb, biztosabb NINCS.
Ne felejtsd: mindenki a pénzedre utazik, sokan élnek meg ebből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!