Hogyan történhet meg, hogy bankkártyámmal a számlámról levesznek pénzt chilei pezóban, úgy, hogy közben itt van nálam a kártya?
Mai napon történt az eset, a telefonomra a következő sms-ek tömkelege érkezett egymás után (adatvédelem miatt kicsillagoztam a rám uraló információkat):
Kàrtyatranzakciò összege: 20000,00 CLP, 2012-05-05 19:** Kàrtya: VISA ..****, G***** S***** Hely: REDBANC RICARDO LYON 77 PROVIDENCIA CL
Összesen kb 45ezer forint értékben vettek le a kártyáról, chilei pezóként.
Természetesen ezután rögtön letiltottam a kártyát, csak mégis értetlenül állok szemben az esettel.
A bankkártya jelenleg is itt van előttem az asztalon. SOHA, ismétlem SOHA nem vásároltam erről a kártyáról az interneten. (másik kártyáról szoktam, de ezek után lehet, hogy azt is megszüntetem)
A kártyát összesen kb 3-4 alkalommal használtam, és csak és kizárólag készpénzfelvételhez ATM-ből, amit mindig az OTP, vagy a CIB banknál tettem. Vásárolni soha nem vásároltam vele. Ráadásul mivel nem használtam ezért a lakásban volt egy biztonságos helyen félrerakva, már több hónapja.
Természetesen reklamáltam már a banknál, és valószínűleg vissza fogom kapni a pénzemet, de ebből szerintem országos botrány lesz.
A kártya elektronikus használathoz ugyebár rendelkezik egy 3jegyű kóddal, ami a kártya hátoldalán a számsor végén van feltüntetve. Ez az adat csak a kártyán szerepel, meg a bankban. E nélkül meg elvileg nem tudnak visszaélni a kártyával. Mégis, ha tőlem nem szivároghatott ki ez a szám, akkor hogyan szerezték meg?
Ennyire biztonságosan tárolja a bank az adatainkat?
Vagy a bankban lévő ATM volt manipulálva? De hogy? Azért az egy elzárt helyen van a bankon belül...
Nem értem, tippek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!