Hogy lehet bankkártyám?

Figyelt kérdés

Kaptam egy nagyobb összeget a ballagásomra, amit bankkártyára szeretnék feltenni. Mi szükséges ehhez? Bemegyek a bankba és már meg is kapom? Vagy milyen hosszú az ügyintézés?

Na és hol éri meg jobban? K&H, Raiffeisen, vagy OTP?

2012. máj. 4. 21:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Bankkártyára nem tudod feltenni, max bankszámlára, arra is csak akkor, ha elmúltál 18, egyébként szülő kell hozzá. 30 nap a kártya legyártási ideje hivatalosan - a gyerekemnek 2 hét alatt megvolt
2012. máj. 4. 22:00
 2/5 anonim válasza:
Igen, és nekem Axám van, ott nincs számlavezetési díj+látraszóló kamat 5,5%
2012. máj. 4. 22:16
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha még nem múltál el 18 éves, akkor szülővel menj, ha elmúltál, mehetsz egyedül.

Szerződést kell kötni, és bankszámlát nyitni. A kártya a bankszámlához kapcsolódik, a pénz a számlán van, nem a kártyán! A kártya az internetes és bolti vásárlás eszköze, valamint pénzt tudsz vele felvenni ATM-ből, tudsz biztosítást kötni, lottózni, stb.

Újabban lehet a kártyát PayPass-szal kérni (vagy akár külön matricaként, a kártyától függetlenül, de a számlához kapcsolódóan ezt is!)

Az OTP Junior szerződései egészen jók, nézz utána. (Lehet, hogy más is jó, én ezt ismerem.) Azt hiszem, 24 éves korodig lehet Junior szerződésed, utána automatikusan átteszik egy másmilyenre, de még pár évig (talán 28 éves korig?) még az is kedvezőbb a többinél, pl. ingyenes az automatákból a pénzfelvétel.

Az ügyintézés elvileg 30 nap, gyakorlatilag rövidebb idő szokott lenni. A számlát hamar megnyitják, a kártyára kell általában pár hetet várni.

2012. máj. 4. 22:50
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönö m! Elmúltam már 18, de nem nagyon vagyok otthon ezekben a banki ügyekben :)
2012. máj. 5. 12:18
 5/5 anonim válasza:
Küldtem privát üzenetet, szívesen segítek neked :)
2012. máj. 5. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!