Megkapjuk-e a szocpolt?

Figyelt kérdés

5 éve vettünk egy lakást de nem vállaltunk be gyereket.

Most feleségem terhes, jövö januárban fog szülni.

Megkapjuk még szerintetek?

2009. jún. 16. 18:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Szocpolt csak új lakás vásárlására, vagy fél szocpolt lakásbővítésre vehetsz fel. Az 5 évvel ezelőtt vásárolt lakásra nem kapsz már szocpolt.
2009. jún. 16. 19:00
 2/6 anonim ***** válasza:
Pont ahogy elöttem írták.
2009. jún. 16. 19:07
 3/6 anonim válasza:
Nem beszélve arról, hogy július 1-től felfüggesztik a szocpol igénylését. Te nem nézel híradót? Kb. március óta mindennap erről van szó a médiában.
2009. jún. 16. 19:22
 4/6 A kérdező kommentje:

Tudom hogy felfüggesztik de eddig ugy volt hogyha a hitel ideje alatt születik gyerek akkor azt levonták a hitelből

ez is megszünik julius 1-től?

2009. jún. 16. 21:46
 5/6 anonim válasza:

Ilyen sose volt!!!

Úgy volt, hogyha te új ház építésekor, vagy új építésű lakás vásárlásakor megigényelted a megelőlegező szocpolt, és aláírtad, hogy 4 éven belül megszületik a második gyerek, akkor felvehetted előre 2 gyerekre a támogatást. De ha te ilyet nem írtál alá akkor, de mégis vállaltatok még egy gyereket és a ráeső részt szerettétek volna megigényelni, akkor valóban a hitelből levonták. Ha januári lesz a baba, akkor lecsúsztatok! Csak reménykedhettek, hogy a Fidesz visszahozza, mint ahogy mi is ebben bízunk:(

2009. jún. 17. 09:13
 6/6 A kérdező kommentje:
Én is ugy értettem hogy a hitelből vonják le eddig ugy is volt de akkor ezek szerint ez is megszünik...
2009. jún. 17. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!