Adósságbehajtók megtalálnak külföldön is?
Figyelt kérdés
Van egy devizahitelünk amit már nem tudunk fizetni...2012. márc. 9. 20:25
1/5 anonim válasza:
Csak akkor találnak meg,ha tudják a kinti címedet. De akkor is elég nehéz behajtani rajtad.
De a hiteled nem fog elévülni.Időközönként a jelenlegi címedre küldik a felszólítást,és az elévülési idő ettől az időponttól újra kezdődik. Ha újra hazajössz,akkor a kamatokkal együtt behajtják rajtad.
2/5 anonim válasza:
Az elvi lehetőség megvan rá, de valóban bonyolult.
3/5 anonim válasza:
európában megtalálnak. fizetésből is tilthatnak, bankszámláról is inkasszózhatnak az EU-n belül
4/5 anonim válasza:
Ha hazamész egyszer biztos megtalálnak. És sosem tudhatod mikor mész haza. Utolsó hozzászólónak: Vagy nem éltél még külföldön, vagy csak elolvastál valamit valahol, de a külföldi számládhoz NEM nyúlatnak hozzá (Persze gondolom ha milliárdokkal tartozik az ember az azért más tészta). UKban élek, itt a bank a kisembert védi, ha én azt mondom nekik, hogy többen ne utaljanak xy számlára, akkor a bank nem fog nekik utalni (pl teefonszámla, stb). Persze ennek is vannak következményei. Nekem diákhitelem van otthon, amikor fizetni akartam innen, még nem lehetett csak elméletben, amikor meg már a gyakorlatban is lehetett volna, akkor nem fizettem mert anyuméknak segítettem inkább abból a pénzből. A diákhitelesek annyit mondtak, hogy csak úgy tudják behajtani ha hazajövök dolgozni és lesz bejelentett munkahelyem. Amire nemhiszem hogy sor fog kerülni. Amúgy itt kifogástalan a hiteltörténetem, nem számít bele az otthoni. Azért van lelkiismeretfurdalásom, mert ezzel én is hozzájárultam az ország helyzetéhez (csak hitelfelvétel, de vissza nem fizetünk), úgyhogy amikor otthon vagyok fizetek pár tízezret hogy a lelkiismeretem megnyugodjon (régebben amit a családnak küldtem hogy fizesség be, sajnos nem fizették be). Szerintem ha külföldre mész, és találsz munkát, azért próbáld meg fizetgetni. Sosem tudhatod
5/5 anonim válasza:
kedves előző!
3éves az az EU megállapodás ami alapján inkasszózhatják a számládat,sőt még a fizetésedből is tilthatnak (pl. gerektartást). angliában is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!