A fundamentás megtakarításnál van kamatadó?
Mindenre van kamatadó ha nem TBSZ(Tartós befektetési számla) címszó alatt van ahol ugye nem nyúlhatsz hozzá és 3 év után feleződik a kamatadó, 5 év után pedig nulla, ha nem nyulsz a pénzhez.
vagyis az önmagában még nem mentesít a kamatadó megfizetése alól hogy 5 évig takarékoskodsz ha az nem felel meg a törvényi feltételeknek!
Úgy gondolom a Fundamenta van olyan profi hogy ezzel nincs gondod de azért leírtam mert nem mindegy!
zoli7980 :
Ha nem értesz hozzá, minek válaszolsz, és ráadásul miért ilyen határozottan?
A lakáskasszánál, lakástakaréknál nincsen kamatadó, még akkor sem, ha 4 évig tart a megtakarítás(azt hiszem 4 év 1 hónap a minimum).
Ráadásul nem a lakáskassza az egyetlen a TBSZ-en kívül, amire nincsen kamatadó, mert nincsen kamatadó a NYESZ-re és az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításra sem.
(Egyébként nekem olyan OTP-s van, amelyik 3% kamatot ad, cserébe ha a végén hitelt vennék fel, annak magasabb lenne a kamata.)
Kedves #3-as hozzászóló!
Szivesen ajánlanán az SZJA 67/B§-át elolvasásra a Tartós Befektetésekből származó jövedelemről mert láthatóan kötekedni tud de a jogszabályokat nem olvassa el!!!!!
természetesen a fundamenta kamatadómentes kivéve ha a meghatározott idő előtt felbontja mert akkor visszamenőleg levonják a kamatadót!(3-aska kedvéért ha 2 év múlva felbontod és felveszed a pénzt akkor meg kell fizetned a teljes kamatadót visszamenőleg).
A kérdező remélem megkapta a választ.
3-asnak meg nem kívánok egy fölösleges kötekedésbe lealacsonyodni! Olvassa el a törvényt rendesen...
zoli7980 :
Ezt írtad:
"Mindenre van kamatadó ha nem TBSZ(Tartós befektetési számla) címszó alatt van"
Meg ezt:
"Úgy gondolom a Fundamenta van olyan profi hogy ezzel nincs gondod de azért leírtam mert nem mindegy!"
Most pedig ezt:
"természetesen a fundamenta kamatadómentes kivéve ha a meghatározott idő előtt felbontja mert akkor visszamenőleg levonják a kamatadót!(3-aska kedvéért ha 2 év múlva felbontod és felveszed a pénzt akkor meg kell fizetned a teljes kamatadót visszamenőleg). "
Tehát össze-vissza beszélsz hülyeségeket.
Azt állítottad mindenre van kamatadó, ami nem TBSZ. De a lakáskasszára nincsen, és az nem TBSZ! Leírtam a példát, ha 4 év 1 hónap után veszed fel a pénzt és lakáscélra költöd, akkor nincsen kamatadó. Nem tudsz olvasni???
A másik pedig, hogy ha 2 év után felveszed, fel sem merül a kamatadó esete, mert ez esetben nem bukod a kamatot.
Még egyszer mondom, ha nem értesz hozzá, ne írj!
Na még hozzáteszek valamit.
Első válaszoló ezt írta:
"semmilyen 5 évnél hosszabb megtakarításnál, befektetésnél nincs kamatadó"
Te ezt írtad:
"Mindenre van kamatadó ha nem TBSZ(Tartós befektetési számla) címszó alatt van"
Mindkettő állítás hamis, mert van olyan a TBSZ-en kívül, amire nincs kamatadó, pont a lakáskassza az egyik ilyen.
Lezárnám a kérdést.
A Fundamenta megtakarításra NINCS kamatadó.
Különben a fent említett 1-2%-os kamat egy folyószámlakamat (nem elhelyezett betétre vonatkozik és nem keverendő és nem hasonlítható össze más pénzintézetek lekötött betétre adott kamataival). Össze lehet hasonlítani más pü-i intézmények hasonló kamataival, amelyek 0,25% és 0,5% között mozognak.
A 7-es válaszoló teljesen korrekt válaszokat adott.
Végigolvasva a válaszokat Einstein jutott eszembe:
A tudós mindig kételkedik, a tudatlan néha, a bolond soha!
Ajánlom ezt a mondást azok figyelmébe, akik a sületlenségeiket a legnagyobb magabiztossággal hirdetik.
Nincs kamatadó és tarifától függően 1 vagy 3 % betéti kamat kerül jóváírásra:
Remélem tudtam segíteni, ha további kérdésed merülne fel írj nyugodtan!
Üdv: Panka :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!