Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Jelzáloghitel esetén, ha a...

Jelzáloghitel esetén, ha a tulajdonos nem tud fizetni, és árverésre kerül a sor, mekkora a minimum licit?

Figyelt kérdés
Többféle választ olvastam, ezen az oldalon is, ezért hozzáértőt kérdeznék.
2009. jún. 9. 21:10
 1/4 anonim ***** válasza:
Az ingatlan kikiáltási ára első körben az adóság (minden költséggel) értéke. Ha ezen az áron van licit és magasabb nem érkezik akkor ezen viszik az ingatlan. Sajnos az ilyen árveréseken nem az viszi az ingatlant aki a legtöbbet adja érte, hanem az aki a minimumnál kicsivel többet. Az ingatlan, valós értéke töredék részén vált tulajdonost ebben az esetben (pl.: 10 milliós házat láttam már árverésen 5.8 millióért elkelni). Érdemes ebben az esetben ha már látjuk a bajt, előre menekülni és minnél előbb meghirdetni akár több ingatlan irodán keresztül is a lakást 10%-20% -val a piaci ár alatt így gyorsan megpróbálni eladni. Sokkal kevesebbet bukhatsz a dolgon ebben az esetben, jól viszont sehogy nem jársz. Sajnos ez egy ilyen dolog.
2009. okt. 8. 05:47
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Foglalkozásodból adódóan értesz hozzá?
2009. okt. 9. 19:19
 3/4 anonim ***** válasza:
Ügyvéd vagyok.
2009. okt. 9. 22:16
 4/4 A kérdező kommentje:

Ez esetben még egyszer köszönöm, hogy időt fordítottál a problémámra és így tudom, hogy készpénznek vehetem.

Üdvözlettel!

2009. okt. 10. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!