Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A kölcsönt muszáj felvenni a...

A kölcsönt muszáj felvenni a Fundamentánál?

Figyelt kérdés

Fundamenta Lakáskasszát kötöttem, ha jól emlékszem 2008 márciusában. 10.000 forint a havi megtakarításom, erre jön rá az állami támogatás+etéti kamat (8 évre kötöttem).

Amit most látok a fundamenta honlapján:

Havi megtakarítás + állami támogatás + betéti kamat + lakáscélú kölcsön = szerződéses összeg.

Ha lejár a 8 év, akkor azt az 1.200.000 körül kapom meg vagy a 3.200.000?

Tehát a kérdésem az, hogy ugye nem muszáj igényelni a lakáscélú kölcsönt (illetve nem jár hozzá), hanem ha letelik a 8 év, felveszem a pénzt (kiutalják) és onnantól kezdve nem lesz közöm a FULA-hoz ugye?

Ha lakáscélú kölcsönt akarok felvenni, azt külön kérnem kell ugye?

Köszi előre is!

2012. márc. 8. 10:19
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja és olvastam itt gyk-n elég sok embernél, hogy aki xy előtti dátumon kötötte a FULA-t, az bármire felhasználhatja azt a pénzt a 8 év lejárta után. Én ebbe az időbe esek bele.
2012. márc. 8. 10:22
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem, nem muszáj felvenni.
2012. márc. 8. 10:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem muszáj.

Ebben az esetben amit kapsz: saját befizetés + állami támogatás + ezekre kapott kamat.

Ez a te esetedben az 1.200.000

2012. márc. 8. 10:35
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Csak kicsit megijedtem a kalkulátornál, hogy alapból beleszámolja a kölcsönt aztán már kötheted is szerződést. Szóval nagyon tukmálják (nyilvánvalóan).

Köszönöm!

2012. márc. 8. 10:39
 5/6 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzátennék, hogy a Te megtakarításod is szabadfelhasználású lehet (mivel 2009.07.01 előtt lett megkötve), így felveszed a pénzedet a futamidő végén és megszűnik a kapcsolatod a Fundamentával, ha úgy akarod.
2012. márc. 15. 14:02
 6/6 A kérdező kommentje:

Igen, ennek is sikerült utána járnom a Fundamenta honlapján.

Köszönöm!

2012. márc. 19. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!