Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Küldföldröl érkező átutalás...

Küldföldröl érkező átutalás belföldre, E-mailes megbeszélés alapján?

Figyelt kérdés
Interneten hirdettem az autómat , és írt egy angol srác érte . Annyit szeretnék megtudni hogy ha én lebeszéltem E-mailben vele az adatokat , és őis elmondta hogy aláírva fogja hozni a "futár" az adás vételit, de persze előtte elküldi a pénzt, akkor lehet nekem ebből valamiféle problémám? Esetleg az átutalást vissza tudja vonni miután a kocsimat netalántán elvitte? Aki tud valami az segítsen hogy működik ez. Még nem is látta a kocsimat , vakon akarja elvinni úgy hogy még a pénzt is utalja előre? létezik ilyen?
2012. febr. 25. 12:20
 1/9 anonim ***** válasza:
Légy óvatos, ez tipikus nigériai csalás, olvastam már ilyet. Angol nem fog magyar oldalon keresgélni, ez fix.
2012. febr. 25. 12:34
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha elutalta a pénzt és azt jóváírták a számládon, akkor azt már nem tudja visszavenni, de valószínűleg ez nem fog megtörténni, mivel nagy eséllyel átverésről van szó.

Jön majd a duma, meg a kamu igazolások, hogy a banknál már letétbe van helyezve a pénz, de a bank nem adja ki addig, amíg az autót át nem adtad.

2012. febr. 25. 12:36
 3/9 A kérdező kommentje:
és mennyi idő mire jóváírják? vagy hogy működik a jóváírás?
2012. febr. 25. 12:39
 4/9 anonim ***** válasza:
ilyen részletekkel ne törődj mert ez átverés! légy észnél, és szakítsd meg vele a kapcsolatot.
2012. febr. 25. 12:53
 5/9 anonim ***** válasza:
ja és írd be az email címét a Google-be, hátha már vannak károsultjai az emberednek.
2012. febr. 25. 12:55
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha a számládon jóvá van írva a pénz, azt már csak jogi úton tudja visszaszerezni.

Miért te ha bankkártyával fizetsz egy boltban akkor vissza tudod igényelni a pénzed? Nem. Szóval ez is ilyen.

Az hogy miért nézeget autót meg ő tudja. Kérdés az hogyha futár hozza az adásvételit, akkor ki fogja elvinni az autót? Mert ugye futár nem szállít autót. Szóval így is úgyis találkoznod kell vele, ha utal, ha nem.

Nem árt óvatosnak lenni. Ha nincs pénz, nincs autó. Enji.

2012. febr. 25. 13:31
 7/9 A kérdező kommentje:
aztírta , hogy tréleren vinné el , aztán horvátországból hajóval vagy valami ilyesmi , az adásvételi lapot készen hozza , csak alá kell írnom...
2012. febr. 25. 15:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Az egy kicsit se ejtett téged gondolkodóba, hogy Anglia a jobbkormányos autók hazája? A te balkormányos autódat pedig látatlanban megvenné ez a derék ember. Istenem...
2012. febr. 25. 16:03
 9/9 A kérdező kommentje:
Magyarországon is vannak jopbb kormányos autók , nem lehetetlen , de végülis nem mondta konkrétan hogy angliába viszi...csak 1 angliai bankot nevezett meg magának
2012. febr. 26. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!