Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha már kivan tűzve az árverés...

Ha már kivan tűzve az árverés időpontja akkor van még lehetőség megmenteni a házat?

Figyelt kérdés

Nem én vagyok ebben a helyzetben,hanem egy ismerősöm. De nagyon úgy néz ki,hogy hamarosan engem is utólér ugyanez a sors. Szeretném tudni ha én ide jutok akkor tehetek-e még valamit vagy már minden elveszik.

Az ismerősöm OTP hitelre vette a házát. Fizette rendesen de volt egy másik adóssága amit viszont nem. A nem fizetésből az lett,hogy jelzálogot jegyzett be a másik bank is a házra amin már rajta volt az OTP-é is. Ez igy szerződésszegésnek minősült és az OTP felmondta a hitelt.Átadta egy faktoring cégnek és most árverezni fogják. Az ismerős 2 hónap alatt minden bankot körbejárt,hogy egy másik hitellel megmenthetné-e a lakást de mindenhol elutasították mondván,hogy egy felmondott hitel után nem adnak már nekik sehol. Valahol azt olvastam,hogy még ilyenkor sincs veszve minden. De akkor hogyan lehet kimászni ebből? Ismerősöm szerint sehogy,pedig ő is bízott benne. Az igazság az,hogy már nekem is csak hónapjaim vannak hátra és ha ebbe a helyzetbe kerülnék akkor jó lenne tudni ,hogy van-e kiút?

2009. jún. 4. 16:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az árverés nem biztos, hogy sikerrel jár, így az időt húzni lehet.

Megoldás lehet, ha el tudja adni az ingatlant saját maga. Amúgy nem teljesen értem, hogy az OTP, mint első záloghelyi jogosult miért bontott szerződést, holott a fedezet - pont ez első záloghelyiség miatt - nem került veszélybe a második záloghelyre történő belépéssel... De mindegy is ebben az esetben.

Ami lehet, hogy az ingatlant rokon veszi meg, azaz licitál rá. Aztán kér jó hosszú részletfizetést a végrehajtótól... Mondjuk fél-egy évet. És a rokon vesz fel rá hitelt, és ezáltal "menti meg" az ingatlant.

Persze itt kérdés, hogy mennyi az annyi, mit lehet tenni, fedezi-e az ingatlan leütési értéke a hiteleket, stb.

2009. jún. 4. 21:19
 2/5 anonim ***** válasza:

Egy szélsőséges válasz!

El kell bontani, az építőanyagot eladni, a pénzböl aranyat venni bebetonozni valahol és elrejteni, aztán ha esetleg börtönbunti lesz akkor legalább nem csoron jön ki az ember...

Bár én még sosem vettem fel hitelt és Elvböl nem is Veszek pedig nem vagyok gazdag, de én biztosan nem hagynék a banknak semmit!!!

2009. jún. 5. 00:22
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom,hogy neki van-e ilyen segítőkész rokona de nekem nem lesz az biztos. Azért mondták fel a hitelét mert benne van a szerződésben,hogy más jelzálogot nem lehet bejegyeztetni amíg ez a hitel tart.Én sem tudtam ,de miután ezt mesélte utánanéztem és az én szerződésemben is benne van.
2009. jún. 5. 06:41
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha az árverést megelözö napig rendezi a tartozást,akkor elállnak a végrehajtástol,ill. a végrehajtoval is lehet egyezkedni,a tartozás x%-nak befizetése után kérheti az ados a részletfizetést,ami kellö indokkal max 1 év lehet.Ebben az esetben is elmarad az árverés természetesen.
2009. jún. 5. 23:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha nincs túlhitelezve az ingatlan, tehát kb az ingatlan értékének csak a 40%-a a hitel, ha legalább 6 mill Ft értékű az ingatlannak és nem kistelepülésen van, akkor vannak olyan refinanszírozó bankok, pénzintézetek, akik segítenek megmenteni a házat és kivonják a végrehajtás alól.
2009. jún. 6. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!