Mi a véleményetek az Évgyűrűk magánnyugdijpénztárról, jelenleg OTP ben vagyok érdemes átlépni?
Amikor nyugdíjpénztárt választasz, érdemes figyelembe venni pl. a taglétszámot, ami befolyásolja, hogy az adott pénztár mekkora vagyonnal rendelkezik. Ill. jó, ha olyan pénzintézetet választasz, ami elég nagy, és van múltja a piacon. Persze önmagában még egyik sem garancia.
Az Évgyűrűk ellen szól pl. a kis taglétszám. Azonban pillanatnyilag szerintem az OTP-nél bármi jobb...
Én egy másik pénzintézetnél dolgozom pénzügyi tanácsadóként. Ha gondolod akár személyesen is találkozhatunk, és szívesen áttekintem veled a lehetőségeket. Ha kérdésed van, írj!
jó az évgyűrű nagyon. azért halottál keveset róla, mert csak magánnyugdíjpénztár nem foglalkozik hitelekkel, stb-vel és a magánnyugdíjpénztárakat nem szokták reklámozni
az h mekkora a taglétszám sztem nem feltétetlenül fontos, ugyanis itt a hozam a lényeg, az pedig h mennyi a létszám az arányba a pénzzel, több létszámmal több pénzt kezel, de amúgy a befektetéseket amelyeket az évgyűrű csinál állami kötvényeket vesz ami pedig olcsó, és biztos hozam,
sztem megéri én is náluk vagyok és családom is.
pszaf honlapján érdemes szétnézni a pénztárak hozamainál,
pl aegon: -17, kicsit komoly.ű
egy nagyobb pénztár, mint az otp pl vagy az aegon ami nem csak mnyugdíjpénztárral foglalkozik magas működésiköltséggel dolgozik, több területre kell pénz adnia, a hitelei bedölnek, ezt pedig a biztos pénzből tudja elvenni csak.
ezért jó az évgyűgyűk nagyon egyszerű a fenntartási költsége, és mivel csak ezzel foglalkozik nem fog más részlegnek pénz adni kisegítésre.
www.pszaf.hu
Jelenlegi állás szerint AXA - Premium hozama a legjobb. Én oda léptem be. Ha egyáltalán nem vagy képben, akkor kérd ki egy független tanácsadó véleményét (ingyenes), ha nem ismersz ilyet, írj nekem egy telefonszámot és felkeres az enyém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!