Ha valakinek van 30%-os levonás a fizetéséből, attól még kaphat áruhitelt?

Figyelt kérdés
Egy 150 ezer forintos laptopra gondolok.

2012. febr. 9. 15:04
 1/6 anonim ***** válasza:
Habár nem a kérdésre válaszolok, de.. ha már most is vonnak le a fizetésedből és nem tudsz 150ezer Ft-ot félretenni, akkor biztos, hogy szükséged van egy 150 ezer Ft-os laptopra (ha mindenképp kell a laptop, pl munkához, akkor egy 90ezer Ft-os nem jó?).
2012. febr. 9. 15:55
 2/6 A kérdező kommentje:

Sajnos azt sem tudod,pontosan miről van szó,azrt nem értem,miért ez a válasz...

Nem az én fizetésemről van szó.Fősulira járok,majd most végzek,és szeretnék egy jóminőségű laptopot,mert a munkámhoz kell.Grafika,stb...

Csak anyum tudná megvenni nekem,hitelre,de ő tavaly elment kezesnek egy ,,jó barátunknak'',aki aztán átvágott,lelépett,és anyámon szárad a hitel,ezért tőlle vonják!Nekünk más eredetű tartozásunk nincs,nem is volt!

2012. febr. 9. 16:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Mivel a levonás miatt valószinűleg BAR-listás (negatív adós), nem nagyon fognak áruhitel miatt sem szóbaállni vele.
2012. febr. 9. 19:16
 4/6 A kérdező kommentje:
Nincs rajta a BAR listán!!!!!!
2012. febr. 9. 19:20
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha tényleg úgy gondolod-gondoljátok, hogy ki tudnátok fizetni a laptop törlesztőjét is (jó 10000-15000Ft biztos lesz egy 150-es laptopnak), akkor el kell menni megpróbálni, hogy adnak-e. A hitelinformációs rendszerben biztos benne lesz a hitel (kezesként is), így letagadni nem nagyon érdemes. Munkáltatóit nem ha adtok, azon általában rajta van a levonás (és a célja is), bankszámlakivonaton meg kevesebb a nettó...

De mégegyszer: az első legyen az, hogy ki fogjátok-e tudni fizetni a törlesztőrészletet... Laptopot egy évnél hosszabb futamidőre nem érdemes venni.

2012. febr. 9. 23:15
 6/6 A kérdező kommentje:
Ki tudnánk fizetni!Nekem még 3 hónap van a vizsgákig,aztán úgy néz ki,lesz is munkahelyem,és ha sikerül,akkor én is át tudom vállalni anyumtól a saját laptopom törlesztését (alap).
2012. febr. 10. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!