Mennyire vakmerőség szerintetek felvenni Diákhitelt?
A mai világban eléggé vakmerő lépés, főleg akkor, ha a családod nem milliomos, és tanulmányaid után nincs biztos, jól fizető állásod.
1. Ha felveszed, már az első naptól ketyegnek a kamatok.
2. Lehet előtörleszteni (ha van miből), de ha lenne miből, akkor nem vetted volna fel.
3. Ha befejezted a sulit, el kell kezdened a törlesztést. De ha csak a minimális összeggel törleszted, akkor csak nőni fog az összeg, mert az még a kamatot sem fedezi.
Én szegény családból származom, azért vettem fel, hogy ki tudjam fizetni az albérletet, és tudjak miből élni. (Mellette melóztam is.)Összesen 625.000-et vettem fel, 2,5 évre, havi 25.000-et. Amikor befejeztem a sulit akkor volt kb. 800.000 a tartozásom, akkor elkezdtem törleszteni a minimális összeggel, mert nem volt állásom, jövedelmem. Amikor lett jövedelmem, akkor meg olyan keveset kerestem, épphogy megéltem belőle, így szintén csak a minimálisat törlesztettem. Egy ideje már jobban keresek, azóta minden hónapban 2x utalok, egyszer a minimálisat, majd előtörlesztek. 2005-ben kezdtem el törleszteni, most 2012. januárjában 700.000 Ft volt a tartozásom. Hogy vakmerőség-e? Határozottan IGEN! Ha van más alternatíva, válaszd azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!