Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Életbiztosítást kössek, vagy...

Életbiztosítást kössek, vagy inkább aranyat vegyek?

Figyelt kérdés
Melyik a jobb befektetés hosszú távon? Az életbiztosítás 10 évre szólna és állítólag fix. összegű befizetés lenne, tehát 8 év múlva is 10.000 ft-ot kéne fizetni.
2012. jan. 31. 12:08
 1/5 anonim ***** válasza:

Mi a célod?

Havi cash flow, tőke a családodnak ha te meghalsz, az hogy tudj mivel fizetni egy világháborúban, vagy hogy több pénzed legyen 5 év múlva?

Egyébként a biztosítás nem befektetés. Biztosítás, ahogy neve is mutatja (a biztosításhoz kötött konstrukciók kicsit mások, de azok sem befektetések - legalábbis nem a legjobbak).

2012. jan. 31. 16:12
 2/5 A kérdező kommentje:
Az utóbbi, vagyis, hogy több pénzem legyen.Mert ha magamnak teszem félre ezt az összeget azzal bitosan nem jönnék ki nyereségesen.
2012. jan. 31. 17:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Nezd, es ha 10 even belul beut egy nagy krach, mint anno a pengonel es a forint erteket veszti akkor mennyid is lesz?

Ellenben az arannyal, ami akkor is (most is) nemesfemnek fog szamitani.

Te tudod, de szerintem jol gondold meg. Nem remisztgetni akarlak, de ha valami tenyleg nagyon fos evek kovetkeznek es tonkremegy a forint es uj penzt adnak ki akkor az arany meg mindig ugyanannyit fog erni ha forintban szamolod, ha euroban, ha pengoben, ha dollarban stb.

2012. febr. 1. 00:30
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ,átgondolom, mert tényleg elég rossz a helyzet, és ki tudja mi lesz 10 év múlva.....
2012. febr. 1. 12:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy mi a célod. Én a te helyedben megosztanám a ráfordított összeget és mindkettőben gondolkoznék. És mindenképpen jól megnézném, hogy hol veszem meg az aranyat, meg azt is, hogy milyen biztosítást kötök. Alkusz vagyok, tudom, hogy igen nagy eltérések vannak az ajánlatok között!
2012. febr. 6. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!