Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mit lehet tenni a hitelkártya...

Mit lehet tenni a hitelkártya tartozással?

Figyelt kérdés
Van egy hitelkártyám, melynek 200 eFt a kerete és sajnos teljes egészében ki van használva. Több éve megvan már a kártya, minden hónapban fizetek rá valamennyi összeget, de sajnos a kamatok miatt nem éri el az alap összeget sem. Próbáltam segítséget kérni a banktól, de szarnak rá nagy ívben. Ha összeadom az eddigi befizetéseimet, akkor kijön kb. 300 eFt. Ők ezt a 200 eFt-ot viszont csak egyszer adták oda, vagyis ha így nézem, de csak akkor tekintenék visszafizetettnek, ha a fennálló tartozásomat befizetem az alaptőkével együtt, ami most valamivel több mint 200 eFt. Vagyis összesen 500 eFt körül fizetnék vissza, ami szerintem több mint 200%. Ez már uzsora kamatnál is több vagy nem? Mit lehetne megoldásként találni?
2012. jan. 27. 10:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A hitelkártyák kamata a legmagasabb. Minden hónapban megy rá a kamat a még vissza nem fizetett összegre. A kezelési költsége, a kártya díj is magas. Azt az összeget Te apránként is felvehetted volna. Az nem számít, egyszerre, vagy részletekben használtad a pénzüket.

Hitelt vettél fel, évek óta halasztod a lenullázását, ez már csak nőni fog.

2012. jan. 27. 10:38
 2/8 anonim ***** válasza:
86%

A hitelkártyáknak 40% a kamata, könnyen fel lehet halmozni az általad említett tartozást. Ne egyszerű matekkal számolj, hogy mennyit fizettél vissza, az senkit nem fog érdekelni. Nem uzsorakamat ez sem, bármennyire is szeretné sok ember annak beállítani.

Egyben vissza kell fizetni az egészet, csak azt lehet vele csinálni, aztán megszüntetni a hitelkártyát.

2012. jan. 27. 10:47
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen, én is vissza szeretném fizetni, és megszüntetni a kártyát, természetesen ez lenne a cél, de ez sajnos nem lehetséges. Van lakáshitel, persze jófajta svájci frank, amit már 3 éve fizetek. Mondanom sem kell több rajta a hitel mint amikor felvettem. Asszony GYED-en, nekem megszűnt az akkori munkahelyem (becsődöltek), most van munkám, de csak fele annyi a fizetésem. Ezért nem tudjuk tartani a hitelkártya minimálisan fizetendő összegét. A lakáshitelt levonja a bank automatikusan, ott a rezsi és a közös költség, meg aztán élni is kell valamiből. Ez a hitelkártya nagy hülyeség volt. Igazából utánunk dobták még az Elektro Pont-ban vásárolt áruhitel mellé, aztán jó magyarhoz híven ha már van, akkor miért ne? Aztán csak jöttek a rossz dolgok folyamatosan.

Ha jogi úton akarja megszerezni a pénzt a bank, akkor várnia kellene 25 évig, mert a fizetésemnek csak a 33%-a terhelhető be, de gondolom a lakáshitel ebből előnyben részesül. Próbáltam megírni a banknak is ezen gondolataimat, de persze nem érdekelte őket!

Én viszont úgy gondolom nem menne csődbe, ha eltekintene jelen körülmények között a visszafizetéstől, mert ha jól megnézzük, én már rég visszafizettem kamatostul ezt az összeget, szóval veszteség nélkül szállna ki belőle a bank. De ahogy írtátok is, ez nem érdekli a bankot!

Szomorú dolgok ezek. Csak gondoltam van valami kiskapu, amit ki lehet játszani.

De így marad a remény, hátha történik valami extrém jó dolog, és egy csapásra megoldódik ez a helyzet.

Köszönöm a válaszokat.

2012. jan. 27. 12:51
 4/8 anonim ***** válasza:
Komolyan azt gondoltad, majd legyintenek a tartozásodra? Minden nappal nő a követelésük. És nem csak levonással tudnak élni sajnos.
2012. jan. 27. 13:13
 5/8 anonim ***** válasza:
amennyiben 2 vagy több helyre tartozol és eléri a fizuletiltást már a tartozásod, akkor 50%ot tilthatnak, nem 33%-ot... Így marad még a banknak is, Nektek pedig még kevesebb lesz rezsire, életre... Ezt is szem előtt kell tartani.
2012. jan. 27. 13:29
 6/8 anonim ***** válasza:
Amikor igényeltél hitelkártyát, és elkezdted használni jól tudtad hogy a bank pénzét költöd. A bank ezt a gesztust, egy szép kövér kamat formájában rendesen vissza is kéri. Hitelkártyánál is lehet mérelegelni, hogy mennyire használjam ki a hitelkeretem. Te viszont ameddig engedte a keret, költekeztél..vissza kell fizetni, ennyi.
2012. jan. 27. 16:15
 7/8 anonim ***** válasza:

"Ha jogi úton akarja megszerezni a pénzt a bank, akkor várnia kellene 25 évig, mert a fizetésemnek csak a 33%-a terhelhető be, de gondolom a lakáshitel ebből előnyben részesül"

Ezt nem jól látod. A hiteltörlesztés nem számít bele a 33% terhelhetőségbe. Ha nem fizeted a hitelkártya tartozásod, akkor, ha vonnak 33%-ot, nem fogja érdekelni őket, hogy Te lakást törlesztel. Max nem tudod majd a lakást fizetni, de ez nem számít nekik és a 33%-ba sem számít bele.

Az egyik ismerősöm nem tudta fizetni a hitelkártyát már és felmondták a szerződést, viszont megegyezett vele az OTP faktoring, hogy 10.000ft-ként rendezi. Erre már nem megy akkora kamat, mint a kártyára. Tehát kitud szállni belőle. De például az Erste nem segítőkész ilyen ügyben.

2012. febr. 1. 16:25
 8/8 anonim válasza:

Itt a Balkánon nincs sok lehetőséged, az utolsó bőrt is lehúzzák rólad.

1.

Valami "csoda" folytán Angliában 16-18% a hitelkártya kamat, nem 40%, mint itt.

2.

Továbbá ott van olyan hitelkártya is amire átcsoportosítod a pénzt, és mondjuk 2 évig semennyi kamatot sem kell fizetned, utána kell 18%-os kamattal törlesztened

...

2014. aug. 26. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!